30 september 2012

Fitnessfighten I´m ready for you!!!!

Ni som är vän med min på facebook vet det redan....Men med tanke på att jag förmodligen kommer att skriva dampinlägg om min chockladabstinens och hur det funkar med träning, kostschema och allt vad livet påväg att bli "fit" har att erbjuda... så uppdaterar jag även bloggen om vad det är som försegår i min vardag och vad det är ni här i bloggen kommer få för uppdateringar dom närmaste 30 dagarna.....Jag är supertaggad, supernervös, och förväntansfull som tusan om hur min kropp kommer ha förändrats om 30 dagar!!! Är jag ett offer för reklamen eller kommer jag att se stor skillnad?? Ni som klickar er in på bloggen kommer att få följa min resa emot ett hälsosammare liv...Vissa dagar kommer jag säkert uppdatera ett x antal ggr, medans andra blir det lite mindre......Jag är redo!!!!
 
 
"Jag kommer förmodligen chocka er nu i vanlig ordning..men jag antar att ni är van att bli chockade av en blondin som mig! min tid som chocklad&fikaberoende är nu slut, och imorgonn börjar mitt nya liv! Vissa av er kommer säkert skratta åt mig, andra kommer tycka att jag har tagit mig vatten över huvet, vissa kommer stötta mig, och jag själv kommer se dom 30 kommande dagarna som en av mina livs största utmaningar, början till en ny livsstiv!! Jag kommer gå in fullhjärtat, och jag tror på mig själv!! Trotts att det förmodligen kommer vara nära gråtbristningsgränsen många många gånger! 1 timmes träning varje dag med strikt kost, ingen chocklad, ingen alkohol, ingenting som är onyttigt för att nå bästa möjliga träningsresultat!! Jag anmälde mig nyss...Ni som vill önska mig lycka till, do it!! Det kan vara välbehöveligt då jag får chockladabstinens...Jag har alltid gjort min egen grej och och kommer fortsätta med med det!!!!Fitnessfighten 2012.....I´m ready for u!!!!"



23 september 2012

I find hapiness in the simplest of things

För mig är det viktigt att göra sin vardag mysig och uppskatta dom små sakerna i livet. Jag tycker att det är en av dom viktigaste sakerna som finns. Att faktiskt ta sig tiden att göra eller säga detdär "lilla extra" till någon kan göra en person gladare än vad man tror. Jag personligen blir glad om jag får ett fint sms från ingenstans, eller att någon säger någonting fint till mig, eller visar uppskattning på något vis. Det blir vi alla. Det behöver inte vara någonting speciellt, bara någonting utöver det vanliga. På tal om det, så ska jag berätta någonting så litet...som gjorde någon så glad. Under min tid som undersköterska på geriatriken träffade jag många människor. Vissa personer spenderade en längre tid där, medans andra endast stannade en stund. En morgon var det gröt och sylt till frukost och jag skulle gå in till en kvinna som varit där en längre tid. Jag formade sylten på gröten till ett hjärta, la upp frukosten fint, och gick sen in till kvinnan. Kvinnan som hade spenderat en längre tid på geriatriken blev otroligt glad, och sken upp som en sol resten av hennes vistelse på geriatriken. Tänk....Att någonting så litet som en hjärtformad klick sylt kan göra. Från och med dagen, insåg jag hur viktigt det är att:
Find hapiness in the simplest of things.
 

 

19 september 2012

Ikväll är en sån "överhettarkväll"

När man fattat ett beslut, men man innerst inne inte är enad eller hundra procent övertygad angående om man fattat rätt eller fel. Man kan fråga andra om råd, vad dom skulle gjort, eller hur dom ser på saken, men i slutet av dagen är det endå man själv som står där och måste fatta beslut. Beslut efter beslut som ska grunda sig i magkänslan, vad man tror är rätt eller vad det är man vill. Men ibland vet man inte själv vad man vill. För ena stunden är man fast besluten om en sak, medans det beslutet andra stunden känns helt fel. Ibland överväger man saker och försöker hitta plus och minus för att välja mellan två olika val, men om båda valen fortfarande ligger på samma nivå..Vad gör man då?

 Ibland är tankarna så pass komplicerade så att man helst av allt vill stänga av hjärnan för en stund och inte tänka, men tyvärr så funkar det inte så. Man måste trotts allt fatta ett beslut...And, I hate it.....For real. Iallafall när jag är så förvirrad över vad det är jag egentligen vill. Vill jag jobba? Vill jag plugga? Vill jag göra båda sakerna samtidigt? Kommer jag fixa att göra det samtidigt? Vad är bäst på långsikt? Vad är bäst på kort sikt? Plugga är bäst på lång sikt. Men det är jobba också. Hur kommer vår ekonomi se ut om jag tar ett val? Hur kommer den se ut om jag tar det andra valet? Vad är bäst? Det här är bara några av mina tankar som snurrar runt. Ibland överhettas min hjärna. Ikväll är en sån överhettar kväll då jag övertänker om vad det är jag vill göra och hur jag ska lösa det på bästa sätt, men hur mycket jag än tänker kommer jag inte fram till hur det är jag känner över frågorna jag ställer mig själv....Can somebody turn my brain off for a while??

When you have crazy friends


You have crazy times.

18 september 2012

På tal om nötkärna

Jag nös nyss så att hela tobleronehusen skakade typ..Men, jag är på bättringsvägen i min förkylning. Förkylningskuren och mirakelkuren som boostat upp mig har varit ingefära varje morgon/kväll och en jävla massa halstabletter. Seriöst, ingefära är bästa kuren. Jag trodde för en liten stund att den gjorde mig brunare också, men tyvärr så såg jag fel (speglade mig i ett konstigt ljus som gjorde mig gulare)  Önsketänkade, jag vet. Hur som helst så ska jag fortsätta min ingefära kur varje morgon nu, även då jag är frisk som en nötkärna. Alltså, på tal om nötkärna.....Vem kom på det? Som att det vore någonting positivt med att vara en nötkärna? Vilken grej...Det finns mycket konstiga uttryck här i sverige som man inte förstår sig på. Men nu ska jag inte sitta och överanalysera alla sveriges konstiga uttryck, utan jag ska sova! Med tanke på att jag inte jobbat natt på ett tag så har jag börjat få in dygnsrytmen till det normala. (Jag tycker typ att jag är duktig och att det är tidigt att lägga sig nu?) Nog för att dygnsrytmen kommer bli lika virrig som vanlig då jag ska jobba natt igen, och jag kommer undra vilken dag och decenium det är jag befinner mig i egentligen....Men det är ett problem som kommer senare. Nu äre dags att hoppa i säng innan jag hinner börja överanalysera saker som jag alltid spenderar mina nätter innan jag ska sova åt. Godnatt!
 
 

Ibland räcker ord helt enkelt inte till

Ibland chockar det mig fortfarande hur stark kärlek man kan känna till en så liten människa som betyder så mycket, denna lilla människa gör mig hel. Ibland retar han mig och får mig så galen att jag vill slita mig i håret, ibland säger han så gulliga saker så att jag vill gråta så tårarna sprutar. Ibland säger han så kloka saker att jag tror att han är vuxen, och ibland får jag tårar i ögonen genom att titta på honom då han ligger och sover. Ibland räcker ord helt enkelt inte till. Att ha barn är verkligen som en känslomässig berg och dal bana. Men en sak är säker, jag visste inte att man kan känna sån stark kärlek och ett så starkt band till någon människa, innan theo kom till jorden.

15 september 2012

Två sidor av samma historia

Det finns alltid minst två sidor av en och samma historia. Visst är det konstigt? Hur man kan uppleva en och samma tidpunkt i livet från helt olika synvinklar. Det som någon tycker har varit verklighet, tycker en annan person inte stämmer, och det som den tredje personen ser som verklighet, ser inte den andra personen som verklighet. Ibland undrar jag hur det kommer sig att två personer kan uppfatta en och samma verklighet på två helt olika sätt, och då frågar jag mig....Kommer verkligheten någonsin stämma överrens med varandra med tanke på hur olika verklighetsuppfattningar man har från dom olika sidorna? Actually...I dont know....



Be your own handy woman



Min bil är nu skinande ren och luktar gott efter:
dammtorkning, rengöringsmedel, tvättning och vädring!
Sometimes....you just have to accept the fact, that you have to be your own handy-WOMAN.

If you want to know


If you want to know where your heart is
Look where your mind goes when it wanders

I´m sick

Verkligheten knockade mig i ansiktet, och jag kände verkligen efter att jag inte är hundra procent frisk då jag kom hem från jobbet ikväll. Ni vet känslan då man intalar sig själv att man inte är sjuk? Hittar anledningar att man känner sig extra trött för att man inte har ätit tillräckligt, sovit för lite, sovit för mycket, eller någon annnan förklaring. Allt för att intala sig själv och inte känna efter och faktiskt inse att man är sjuk. Nu blir det alvedon och film och sen sova bort min förkylning. Jag har ett jobb att sköta, och j.a.g. h.a.r. i.n.t.e t.i.d e.l.l.e.r. l.u.s.t a.t.t v.a.r.a s.j.u.k n.u! Inför morgondagen bestämmer jag att:

1. Jag ska vakna utvilad.
2. Jag ska vakna och vara frisk.
3. Jag vakna utan halsont
4. Jag ska vakna pigg då larmet ringer

Tack på förhand.
Godnatt : )

14 september 2012

Får jag aldrig gå o sova?

Jag sitter på jobbet nu och undrade nyss vad fan klockan var, vilken tidpunkt på dygnet det var, och undrade om jag aldrig ska få gå hem och sova. För en sekund trodde jag att det var mitt i natten och att jag jobbade natt med tanke på hur trött jag är och hur mörkt det är ute...oförvirrad människa? Innan jag gasade iväg till jobbet spenderade jag dagen tillsammans med farmor. Jag skulle egetnligen hjälpa henne att plocka bär men med tanke på att det var storm och regn ville jag inte blåsa bort, så vi bestämde oss för att göra det en annan dag. Istället  började jag städa omkring i huset. På tal om att städa omkring... så blir farmor alltid såååå stressad då jag börjar röjja omkring hos henne. Hon vill alltid ha koll på vad det är jag sysslar med, så hon sitter och sneglar på mig från stolen i köket (så att jag inte ska kasta iväg någon gammal burk eller något lock som hon sparat på flera decenier) Söta farmor. Jag försöker lära henne att det inte gör någonting att jag röjjer bort lite burkar med tanke på att hon har 10 stycken likadana  plus ett helt skåp till med andra burkar. Men, det är svårt att lära en gammal hund sitta...som man så fint brukar säga här i sverige. Just nu är det lungt på jobbet. Jag sitter och hostar och inser att trotts mitt tappra försök att käka 10 kg frukt på en dag, dricka ingefära och te så slipper jag inte undan höstförkylningen. Nu ska jag dricka te (igen)...Jag håller fortfarande hoppet uppe om att te och min påse vicks blue hjälper mig att bli frisk, vi får seee om mitt hopp gör mig frisk, jag försöker ju intala mig själv om att det hjälper iallafall. Det brukar funka...oftast ialalfall..

 


Gammal som få

Du är gammal som få, men så klok endå!
Det finns ingen som dig, du är en trygghet för mig!

10 september 2012

Obeskrivlig kärlek



 
Tiden har gått snabbt, du är redan fyra år.
Men jag minns vårt första möte, som om det var igår.
Du har gett mig så mycket, mer än ord kan förklara.
Jag finns föralltid vid din sida, du fina, underbara.
Vid din sida i livet, kommer jag att vandra, även om vi ibland,
kommer bli arga på varandra. Du är den enda personen som gör mig hel.
Jag kommer vägleda dig i livet, när du är påväg att göra fel!

The best way

 
To make your dreams come true
is to wake up.

6 september 2012

InstaAgram



Lovade mig själv att hålla fast vid att inte skaffa instantgram, tänkte att jag har så mycket hemsidor att formulera mig på och lägga upp bilder endå. Men.....så hände någonting, som en blixt från klar himmel....och jag fick för mig att skaffa det, så nu finns jag även där. cannotbechanged heter jag där.

Välkommen till min vardag

JAG: *står på jobbet och följer ett recept för en gångs skull*då jag stirrar ner i stekpannnan och inser att jag inte ens följer receptet...

4 september 2012

Jag kommer ihåg

Jag hade inte känt honom länge,
men varje gång jag var nära honom
kändes det som att vi känt varandra i en evighet.
 När han var brevid mig, var det som att tiden stod stilla
samtidigt som den flög förbi, rakt framför oss.
Jag minns hur hans kramar gjorde mig varm i hela kroppen,
och hur varje gång vi var ifrån varandra kändes som en evighet.
Jag kommer ihåg hur alla dom tusentals känslor som jag blivit rädd för att känna,
åter igen vaknat till liv inom mig. Trotts alla känslor, så var jag var rädd.
Rädd för att ge ut en del av mig, som jag visste skulle kunna bli krossad.
Rädd för att släppa in någon som kunde rasera muren, som jag på egen hand byggt upp.
Jag började tveka, samtidigt som jag ville våga satsa. Men tiden sa nej, och han försvann.
  Det enda han lämnade kvar var minnen efter våra dagar tillsammans. Plötsigt en dag
såg jag honom, och jag påmindes i samma stund vi sågs om alla minnen vi skapat tillsammans.Tusentals minnen dök upp i mitt huvud under lloppet av några sekunder.Minnen med någon som en gång stått nära, men som  förvandlats till någon man en gång,brukade känna.


Jag har viljan

Jag tycker att det är viktigt att drömma sig bort. Ibland kommer jag på mig själv befinna mig drömmandes fast i vaket tillstånd. Jag dagdrömmer mig bort, om framtiden och saker som jag vill göra. Jag drömmer om att en dag, ge ut någonting, med egenskriven text, med mitt eget namn som författare. Jag får rysningar i kroppen av att skriva det, det hade varit så häftigt. Jag drömmer om en massa saker som jag vill göra, människor jag vill hjälpa och personer jag vill stötta. Jag tror att om man vill någonting riktigt mycket och strävar efter att nå ett speciellt mål, så kan man lyckas. Innan man börjat med sin resa, så kan ingen veta hur lång vägen dit kommer att vara, eller hur den kommer att se ut. Ingen kan veta vilka hinder man under vägen kommer stöta på, och hur man kommer klara sig över dom. Det enda jag vet just nu, är att jag har vill, jag ska och jag kan!!! Det är en bra start på en lång resa till något av mina mål.


Ta aldrig någon för givet

Ibland är man dålig på att visa uppskattning, ibland tänker man på en person utan att säga det till personen. Ibland tänker man hör av sig till någon men man inte gör det, och ibland tar man personer för givet. Man vet aldrig vad som händer imorgon. Man vet aldrig vad morgondagen har att erbjuda. Därför är det viktigt att aldrig ta någon eller något för givet. För plötsligt kan någonting inträffa, någonting oförutsett..Och plötsligt är personen borta, och man ångrar alla dom saker som man tänkte säga, men aldrig sagt.  Det är dom små orden, dom små sakerna som blir det stora hela. Ta aldrig någon för givet. Man kan aldrig visa för mycket kärlek o uppskattning!!!!

2 september 2012

Skapar minnen för livet

Visst är det sjukt, hur vi kan träffa en människa för att sedan undra hur man kunnat leva livet utan den? Hur någon från ingenstans  kan komma in i ens liv, och man klickar till hundra procent på alla vis som går. Främlingar blir till kärlekar, främlingar blir till vänner, och tillsammans skapar man minnen för livet. Personen blir som en del av livet, och man börjar dela livets dagar med personen. Jag tycker det är häftigt, hur man kan gå från främlingar, till att bli närmare och närmare, och tillslut..bli närmare än man kunnat tro att man kunde komma en person.

1 september 2012

Det är jag som styrt upp det

JAG *står och väntar på hissen med en främmande granne då jag plötsligt läser en uppsatt lapp* JAG: herregud, surströmmningskalas här i huset. vilket datum står det? det datumet måste jag fly från huset! GRANNEN: det är jag som styrt upp det.....