31 oktober 2012

Baby, I´m bacccccccck


Från det ena jobbet till det andra, nu är jag redo för nattpass nummer ett av jobbpass nummer två. Det gäller att passa på att håva in största delen av pengarna då Theo är hos sin dadddyy! Har saknat mitt jobb. Huset, stämningen, mina arbetskollegor och människorna här. Idag är första jobbpasset på komet sen min anställning gick ut. Lite tråkigt bara att jag jobbar natt då jag istället skulle vilja socialisera med mig bästa arbetskollegorna. Tur att jag har kaffe och en hel kyckling (plus lite annat med mig för att överleva nattens bravader). Bästa gårdagen och morgonen gör att jag är glad och fulll av energiiiii... Lets do thisssssss..



And in the end, it’s not the years in your life that count.
It’s the life in your years.

30 oktober 2012

Projekt runaway

Har börjat med projekt runaway....Vill bokstavligt talat springa iväg från det, ut iväg lååångt bort. Ikväll bestämde jag mig för att "nu jävlar när jag har lov ska jag fixa dethär", så när jag var på stan idag köpte jag karlssons klister till Theos säng. Då jag kom hem började jag bära ut alla saker från Theos rum, torkade golven, tog lös 50 procent av sängen som redan var lös..... Och... Nu vill jaaaaaaaag kasta ut sängen genom baaaaalkongen (då jag märkte att mestadels av skruvarna har gått av inuti sänghålen och jag kan inte få ut dom) Är inte direkt handy-woman och har tålamod då det gäller sånna här grejer,så innan dethär projektet är avslutat kommer jag förmodligen ha svurit ett x antal gånger, limmat fel ett xxx antal gånger, dampat på halva min vänskapskrets och reklamerat sängen. OBS: Om mitt telefonnummer dyker upp på eran display ikväll, svara inte! Nu ska jag återgå till projektet jag vill springa iväg från.

 

Deep ocean of secrets

29 oktober 2012

Dethär med ledighet

 
Dethär med ledighet är inte riktigt min grej....Eller, jag kan njuta några timmar av att göra ingenting alls, men oftast blir jag blir mer stressad än lugn då jag är ledig. Äre bara jag som blir så? Imorse när jag vaknade upp (första lediga måndagen på lovet) slog jag upp mina blå ögon kvart i sju. Kvart i sjuuuu på min lediga dag(?!)...Hade morgonmys, myste under täcket, vred på mig, kollade på klockan, försökte somna om, klev upp, gick och la mig igen, och insåg att näe...Jag kommer inte kunna somna om. Med den informationen till mig själv klev jag upp, tog på mig mina duntofflor, kokade kaffe, käkade frukost, spolade i badvatten, hoppade i badet, och diskade. Nu äre dags att ta tag i ett x antal grejer som jag inte haft tid att ta tag i under dagarna jag haft skola. Lets dooooo thisssssss....Godmorgon.

17 oktober 2012

Vilket jävla pusslande

Det är verkliiiiigen ett jävla pussel att få ihop allting som man vill få ihop (när allting inte går att få ihop som man vill få ihop det) Den ekonomiska biten är största stressmomentet, sen kommer jobbpassen som är för få, träning, skola, mig själv, mitt projekt och att vara en bra mamma. Det är inte ett lätt pussel. Önskar att jag kunde vinna på en trisslott och vinna pengar för några månader framåt....Så att jag kunde slippa känna stressen för pengar, bara just för tillfället. Men vem önskar inte att man vann pengar liksom?! Överdrivet trött tjej i både hjärna och kropp. Så godnattt (hoppas på en trissvinst eller vikinglotto vinst på min oköpta triss/vikinglottolott imorgon.....) Puss på er alla hemliga läsare.
 
 
 
 

11 oktober 2012

You should try to be better

 
 
The only person you should try to be better than
Is the person you were yesterday.

9 oktober 2012

Ingen annan än du

Ingen annan får mig att kämpa som du.
Ingen annan kan få mig så arg så som du.
Ingen kan testa mina gränser så som du.
Ingen kan få mig att vilja gråta av glädje så som du.
Ingen annan kan få mig att känna sån kärlek,
sån styrka, sån kraft och sån lycka, så som du. 
Och ingen kan få mig att känna mig hel, så som du.

8 oktober 2012

En vecka idag


Jajjjjemen...Första veckan är avklarad! Utan chocklad, med träning 1 timme varje dag, med kostschema, och mycket svett. Trotts nattpass, trotts att jag stundtals haft värsta chockladabstinensen och velat gasa iväg och köpa chocklad. När man väl bestämt sig för någonting är det bästa känslan. Man känner sig starkare än vanligt. Med grym träningsmusik och ett jävlar anamma gick det. Första veckan har jag verkligen varit tvungen att planera i minsta detalj. Tänka ut vad det är jag ska göra under dagen och vad mina planer är. Vad jag behövt ta med mig till jobbet för att kunna få i mig den mat jag ska and so on,,,. Jag är stolt, första veckan är avklarad. Jag fortsätter att  tror på mig själv och jag kommer fortsätta att peppa upp mig själv då det gäller träning och mat. Det spelar ingen roll om hundra människor inte tror på att jag kommer fixa det, jag tror på mig. Och i slutet av dagen...är det allt som räknas för att jag ska lyckas! Första veckan avklarad. 3 återstående. Jag tänker alltid en dag i taget. Det känns som lättare istället för att se en lång väg på 3 veckor. I´m readyyyyyy..... LETS DOOOO THISSSSSSSSSSSSSS



7 oktober 2012

Poeten har talat....

Om man visste i förväg svaren på en fråga
Skulle det va lättare, att släppa allt och våga?
Våga starta om, när man en gång har avslutat
Skriva nytt kapitel, börja om och starta njuta.

Ibland är man rädd för att släppa det som var
Rädd för att bli sårad, och stå där ensam kvar.
För människor dom kommer och människor dom drar,
Finns inget garantibevis på att dom stannar kvar.

Så hur ska man våga satsa när man en gång har förlorat
Efter man gett iväg sitt hjärta, fått det krossat och förlorat.

Natthumorn på toppp

Jag tar inte förväl....

Alla tankar börjar alltid snurra på nätterna då jag är uppe sent. Ikväll har jag tänkt på hur jobbperioden börjar leda mot sitt slut och att det faktiskt bara är cirka en vecka kvar till jag återgår till skolbänken. Jag har grymt splittrade känslor då det gäller att hoppa ur jobbskorna och komma tillbaka till skolan igen. På ett sätt kommer det bli roligt att komma igång med plugget igen, och verkligen satsa till hundra procent (så att jag blir klar med mina ämnen som tar mig in på universitetet). Samtidigt kommer jag att sakna mina arbetskollegor och mitt jobb. Jag har jobbat på olika ställen inom socialpsykiatrin, men det är inget ställe som slår det ställe jag befinner mig på just nu. Jag har spenderat ett x antal månader tillsammans med människorna jag jobbar med och personerna som bor här, och jag överdriver inte när jag säger att jag trivs som fisken i vattnet på jobbet. Bästa arbetskollegorna och bästa stället! Det finns inte många ställen som har ett så sammansvarvat jobbgäng med tomtenissar från alla håll och kanter, men som är så grymma arbetskollegor ihop. Jag är tacksam för att jag fått möjlgiheten att jobba kvar. Tacksam att jag har lärt mig mycket om människor genom mitt arbete, och tacksam för alla människor som jag lärt känna under min tid som boendehandledare. Nu låter det som att jag tar värsta förvälet, men nej....I aint!!! Mina arbetskollegor och huset kommer inte bli av med mig i första taget (inte andra taget för den delen heller....) Jag kommer fortfarande att ringa och terrorisera dom och säga åt dom att jag kan jobba om dom "vill vara sjuka eller ta semester". Jag kommer fortfarande ringa och säga åt personalen att sätta upp lappar i personalrummet om att jag vill jobba. Jag kommer fortfarande att ta alla pass jag har möjlighet att göra. Jag kommer fortfarande hålla hoppet uppe om att jag ska få fast just på dethär stället. Och jag kommer fortfarande att finnas kvar på vikarielistan.Jag tar inte förväl. Jag vill bara skriva ner hur glad jag är att jag haft möjligheten att komma in i huset, fått stanna kvar, och hur tacksam jag är för att jag kommer bära med mig erfarenheter härifrån, genom hela livet. Vissa kanske tror att jag överdriver nu, men nej. Jag trivs verkligen som fisken i vattnet här, och jag önskar att alla som inte fått känna sig så "hemma" på sitt jobb en dag kommer att göra det. Det är en grym känsla!!! Nu blir jag tårögd och känslosam. Jag hatar tanken på att säga hejdå. Hejdå.



6 oktober 2012

Haters gonna hate

Jag har rätt bra karaktär endå


Störttttt hur seg man blir efter man jobbat natt...Har alltid ett startsnöre på ett x antal mil innan jag vaknar upp och tar mig till kafffebryggaren, sen är jag på g! Håller för tillfället på att fixa matlådor inför nattens jobb! Känslan som uppstår efter att man jobbat natt och kommer hem till sin säng och får krypa ner under täcket är oslagbar, en av dom bästa! Igår när jag kom till jobbet stampade jag in i huset med två icakassar. Folk började fråga om jag skulle flytta in med tanke på att jag både hade med mig min mixer, en matvåg, tandborste och en kasse med mat. Men nejjjj...Inte det inte. Jag var bara stört förberedd på mitt liv och hade med mig mat så att jag inte skulle ha möjligheten att fuska. Snart har en vecka av tävlingen gått and I still doin it good! Jag är stolt...Trodde faktiskt att jag skulle hunnit trycka ett x antal chockladkakor vid dethär laget, eller gasat iväg och lyxat till det med en lyxshake, men....inte! Jag har rätt bra karaktär endå...När jag väl har bestämt mig och gett mig fan på att jag ska ha det.

Some people dream of success

4 oktober 2012

Saker ni inte visste

1. Jag är kontaktperson.
2. En period brukade jag gå upp och äta godis i sömnen.
3. Då jag sover själv håller jag alltid om en kudde.
4. Ibland glömmer jag bort vad det är jag gör.

5.Jag hatar att sova med människor som snarkar.
6. Jag försöker för tillfället att bli av med mitt chockladberoende.
7. Jag sover alltid med något slags ljud på (musik,radio min fläkt).
8. Jag gör alltid flera saker samtidigt och aldrig en sak i taget.
9. En gång glömde jag bort vart mcdonalds i stan låg då jag körde bil
så jag var tvungen att fråga min kompis.
10. Jag har svårt att nöja mig och strävar alltid efter mer.

 


 

Fitnessfighten dag 4

Och jag ser frestelser och godsaker överallt...No joke. Idag på OBS möttes jag av kanelbullens dag. Det luktade nybakade bullar och bullarna låg bokstavligt talat och stirrade på mig och sa "ät mig". Det var bullar överallt, winerbröd överallt och bullar i alla former.Fyyyyyyfan vad jag ville köpa hela bullsortimentet och käka upp allihopa, men jag kollade på dom, tog ett kort, åt med ögonen...och promenerade vidare.Snart slutar jag jobbet och då ska jag hem, käka och sen iväg och träna. Jag tänker inte svika mig själv, SOOO.... I still keep up the good work och har fortfarande inte fuskat. Dag fem I´m ready for you!


Ska aldrig snooza igen

Dag 4 och jag kickade igång dagen med godaste smoothien....Meeen morgonen är inte riktigt min grej, och självklart skulle jag ställa mig och följa ett nytt recept såhär på morgonen. Jag är jätteseg  då jag gör saker i vanliga fall och även fast jag stressar tycker folk i min omgivning att jag är som en snigel, så ni kan tänka mig att jag befinner mig i zombiemode på morgonen är suuuuperseg. Efter att jag hade tagit fram alla ingridienser, mätt upp måtten till min smoothie, byggt ihop min mixer (fast på ett fel sätt....fick sätta ihop den 3 gånger innan jag insåg att jag inte hade tryckt in kontakten riktigt) och mixat klart min smoothie insåg jag att klockan var kvart i sju och att jag började sju. Så vad gjorde jag då? Jag hällde upp smoothien i ett glas, gick ut till bilen och drack den på vägen till jobbet. Seriöst, jag ska aldrig snooza igen...Men trotts allt, så stressen var värd den goda smoothien! Nu, jobb. I eftermiddag.....Träning! Dayyy 4 and I´m still doin it good! (Älskar att jag är bäst på att peppa upp mig själv)



3 oktober 2012

Fitnessfighten dag 3

Jag glömde bort att blogga om dag 2...Men jag klarade mig utan chockladabstinens och jag fixade träningen, drog på mig luvan och gick in på gymmet och krigade och fokuserade till 110 procent med musiken i hörlurarna och jag själv i spegeln. Även fast det låg en chockladkaka som stirrade på mig på APT´N på jobbet så ögade jag den tillbaka och tänkte "fuck you". Måste ju erkänna att plankan inte riktigt är min grejjj...Men jag höll ut 45 sekunder som man skulle ialalfall. Dag 3 är nu här och jag känner mig piggare än vanligt, trodde att jag skulle haft chockladabstinens ett x antal gånger fram tills idag men jag förvånar mig själv. Chocklad är kanske inte livets höjdpunkt endå...Eller(?) så försöker jag kanske bara inbilla mig det nu bara för att jag vet att jag inte får äta chocklad. Det jobbigaste av allting är nog att äta var tredje timme, har aldrig haft ett såhär strikt kostschema så jag är inte van att äta så många gånger per dag, men jag vänjer mig sakta men säkert! Taggade upp inför träningsschemat direkt jag vaknade! Nu...vidare till stan för att fixa lite grejer, sen träning!! Skönt med en ledig dag. Dag 3 and I still keep up the good work!!
 

 

1 oktober 2012

Anyone can start today


Fitnessfighten dag 1

Jajjjjjemen....Dag ett av fitnessfighten har börjat och jag är taggad och förvånad över mig själv att jag inte fått chockladabstiens än.... Nog för att det är dag 1 av 30 bara, men jag vet att jag kommer bli arg på mig själv om jag fuskar, och gå omkring med dåligt samvete och ångest om jag smygäter någonting som man inte får, så det är lika bra att låta bli. I slutet av dom 30 dagarna som har gått vill jag känna mig stolt att jag klarade det, utan fusk. Nog för att jag kommer få mina chockladabsitenensattacker och säkert kommer vilja trycka chocklad, men som tur är har jag mina moraliska stöd som jag kan ringa när det väl inträffar. Jag har tränat en timme idag, ätit efter det schema som är upplagt, och jag tvivlar inte på att det kommer ge resultat! Man känner sig lite som en heffaklump då man kör vissa övningar, speciellt jag som inte har någon kordination över huvud taget.....Men, dethär ska nog gå bra. Nu ska jag ha myskväll med tända ljus, och fira in kvällen med lite bubbelvatten (låter säkert jättetråkigt för er andra, men det är tillåtet och för tillfället...är det lyx för mig) Imorgon startar jag dag då och.... Day 2 I´m ready for you!!