30 november 2011

28 november 2011

Då var det dags igen

1a advent igår, vilket innebar adventsfika hos mig och Theo, riktigt mysigt! Oplanerat och o-utvilad som vanligt när jag ska jobba natt, går jag nu på mitt första (av 2 nattpass) för i veckan. Jag ställer mig ofta frågan "hur kommer det sig att jag alltid har planerat in 1342 saker istället för att sova, när jag ska jobba natt?" Har fortfarande inte kommit fram till en smart ursäkt. Jag måste sluta tro att jag är super-woman och aldrig behöver sova, och ta ut mina sömntimmar. Idag har jag spenderat dagen tillsammans med eve, lina, och linea på olika affärer runt omkring i hela stan. Det var tänkt att jag skulle köpa en julgran, men jag kom hem med allting, förrutom en julgran. Typsikt mig!


26 november 2011

Without saying a word you can light up the dark

Resten av mitt liv

Dom senaste veckorna i livet har jag spenderat på min sista praktikplats. Jag har mött många människor under min tid där, och det var blandade känslor när jag kramade alla hejdå och lämnade huset igår. Jag kände mig lycklig för att jag efter så lång tid gjort färdigt med allting i skolan, men jag kände även att det var tungt att säga hejdå till vissa människor som jag lärt känna under min tid där. Människor kommer och går i ens liv, men det är många människor som har berättat och sagt saker till mig, som jag kommer ta med mig i mitt hjärta.. resten av mitt liv. Tack alla för allting som ni sa, nu börjar livet som icke-student, på riktigt.

"Promise yourself to be strong,
and nothing can disturb your peace of mind."


24 november 2011

Jag har letat och sökt men aldrig hittat

Det finns en låt som spelas på radion hela tiden, som jag har letat och sökt ännu mer men aldrig hittat. Idag hittade en kär vän till mig låten som jag så länge letat efter, så nu kommer jag spela den hela tiden, varje dag, från och med nu. Lyssna och njut!

21 november 2011

Don't judge the book by its cover

Att jobba med människor är ett givande jobb. Mötet mellan olika människor man träffar är så spännande, om man tar vara på mötet mellan varandra på rätt sätt. För vissa människor är det väldigt lätt att döma personer utifrån deras yttre, klädstil, och allt ni kan komma på. (Självklart) utan att själv personligt känna människan i fråga. När man sedan får upp ögonen och lär känna en människa själv, kan personen vara raka motsatsen. Jag har genom mitt jobb träffat människor som jag aldrig...aldrig ens i min vildaste fantasi, skulle kunna tro att dessa personer har gått igenom det dom berättat, och har den livshistoria som dom faktiskt har. För "det syns inte på utsidan". Jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv genom min utbildning tillsammans med andra människor. Vissa människor har frågat hur jag kommit dit jag är, men jag har ingen jävla aning och inget specifikt svar på den frågan heller. Jag antar att det var mitt "jävlar anamma" i mig som fick mig att fortsätta kämpa, även när det var kämpigt. Det jag är hundratio procent säker på, är att jag har hittat min plats, hjälpt andra att hitta sin, och här kommer jag stanna. Idag imorgon, och så länge människorna jag jobbar tillsammans med uppskattar det jag gör.



20 november 2011

I just follow my own dreams

You've got to follow your passion.
You've got to figure out what it is you love,who you really are.
And have the courage to do that.
I believe that the only courage anybody ever needs
is the courage to follow your own dreams


Imorgon blir jag hel igen

Kom hem för ett tag sedan. Efter en helgs 12timmarspass blir man ganska hjärn-död. Nu ska jag ta ett bad och tända en massa ljus, känna lugnet tillsammans med mig själv och min bok, och sedan gå och lägga mig. Har även gjort en liten suprise till min mentor som jag ska ge henne som "tack för allt du hjälpt mig med" present. Tror hon kommer digga den stenhårt. Nu är jag trött.Imorgon blir jag hel igen, imorgon kommer min fina theo hem.


Nio timmar senare

Har jag bara 3 timmar kvar av arbetsdagen. Ser fram emot att ta det lungt framöver och inte stressa sönder mig själv, så som jag gjort på sista tiden. Jag har haft 99 bollar i luften samtidigt och känt en riktigt stor press på att prestera på jobbet, praktiekn, osv.Ikväll kommer mami, imorgon kommer älsklingstheo. I veckan ska jag passa på att njuta av varje timme jag är ledig, för snart har jag förhoppningsvis ett heltidsjobb! På måndag ska jag ringa och uppdatera lite ansökningar, I wish myself the bessst!!!


Jag har inte gått och lagt mig än

Jag har inte gått och lagt mig än, och jobbet börjar typ snart. Hel-dags-pass imorgon, och jag borde ha gått och lagt mig direkt jag kom hem från jobbet ikväll. Istället gör jag som vanligt och börjar ta tag i en massa projekt (som jag egentligen inte behöver göra klockan 12 på kvällen, istället för att sova). Förövrigt så har jag ont i halsen, och känner att jag måste boosta upp med te på jobbet imorgon. Inte tid o bli sjuk!


Godnatt....

Dethär är inte livets mål, men ett av mina mål genom livet

Igår var en vanlig dag för många andra, men en stor dag för mig. Igår skrev jag klart det sista provet i skolan, och blev genom detta också färdig undersköterska. Nu har jag bara mina praktikdagar som är kvar, men praktiskt är jag färdigutbildad undersköterska. Mitt mål har enda sedan vår son föddes varit att fortsätta min undersköterskeutbildning och läsa klart den, och look at me now..I made it! Jag är så jävla stolt över mig själv.Mest för att jag äntligen efter så många år, har nått mitt mål. Men som man brukar säga, bättre sent än aldrig. Dethär är inte livets mål, men det är ett av mina mål genom livet. Tack till alla fina människor som har stöttat mig, speciellt tack till min fina mentor Ellionor. Igår firade vi med tacomiddag hos mig, & gick sen ut. 


   

16 november 2011

Jag blir inte förvånad

Inatt på jobbet hade jag lite och göra, så därför rensade jag min mail och slängde bort onödigt gamla mail. Under tiden jag rensade hittade jag dethär mailet, och efter att ha läst igenom det själv förstår jag varför dom 3 månader senare..... fortfarande inte har svarat.

"Hejsan!
Jag gick precis igenom min inkorg för meddelanden, och jag blev så fundersam.
Jag har beställt bilder från er, men jag vet inte om jag har hämtat ut dom eller om jag totalt glömt bort det? Isåfall måste jag hämta ut dom så snart som möjligt haha. Verkar säkert riktigt förvirrad, men vore tacksam för svar. Mitt beställningsnummer är: 7e3f0d49-2b12-40fc-88a9-53893
Och jag heter Susanna Nyström!"

Borde kanske pröva ringa dom......


Godmorgon världen

Ja, det blir lite störd dygnsrytm när man jobbar natt. Man vaknar på eftermiddan/kvällen och ska vara pigg, när man egentligen borde sova direkt man vaknar, för att kliva upp på morgonen därpå och vara pigg, aja! Natten gick förvånansvärt bra, men när jag väl kom hem kunde jag inte sova, pga att jag låg i sängen och stressade upp mig själv att jag var tvungen och somna. Jag gav upp efter ett tag och tog istället mod till mig att ringa tandläkaren och boka in ett tandläkarbesök. Jag verkligen hatar att gå till tandläkaren. Det finns ingenting som jag tycker är så obehagligt som att gå dit (förtuom att ta blodprov). Jag fick tid hos någon specialtandläkare som brukar ta hand om tandläkarrädda-människor som jag iallafall, det var ju bra. Hoppas hon kan bota min tandläkarskräck. Nu blir det prov-plugg!


14 november 2011

O här sitter jag

At work...käkar tonfisksallad o dricker kaffe! Äcklig remix jag vet, men känner att jag måste få lite energi för o orka vara uppe inatt. Packade även ner godispåsen jag gömt för mig själv i skafferiet, det får bli nattens höjdpunkt. Tänkte förövrigt försöka vara lite smart och plugga till sista provet på fredag så timmarna rullar på snabbt. Sist jag pluggade på jobbet hade det gått 2 timmar av mitt liv, innan jag kollade på klockan och insåg att det bara var 3 timmar tills jag fick fara hem till sängen. Pengar och plugg på samma timmar, två flugor i en smäll! Men först lite sex and the city. Nu kör viiiiiiii...


Trotts att jag känner mig mer död än levande

Nattväskan packad. Har packat ner både middag, godis, c-vitamin kaffe, böcker och allt möjligt. Tänk hur mycket som kan rymmas i mina små väskor, mer än vad jag själv någonsin kunnat tro. Inatt jobbar jag natt, imorgon samma sak. Diggar att jobba natt, trotts att jag känner mig död än levande på morgonen när jag ska köra hem. Nu ska jag halsa kaffe(kannan) o sen iväg till jobbet...




12 november 2011

Mobilskadad eller något

Theo har somnat för ett tag sen, jag ligger hemma och har just laddat ner en film, tänt massa ljus, och ska lägga mig och se film, sen decka tidigt. Har för första gången i mitt liv satt telefonen på ljuslös, nu ska jag ha en ego-kväll med bara mig själv, min film, mina ljus, och inte prata med någon. Telefonen är mitt största stress momtent. Det behöver inte ens ringa för att jag ska känna av stress-vibbarna min telefon skickar ut, tror jag blivit mobil-skadad eller något. Näe, nu ska jag linda omkring mig själv i täcket och se film!

Du, och jag.

Vad har jag gjort nu då?

För ett tag sen fick jag ett av mina vanliga månads/vecko-ryck och bestämde mig för att möblera om lite här hemma. Jag börjde flytta runt köksbordet och ställde det åt ett annat håll, tog in min lampa i sovrummet till köket, flyttade runt sofforna, osv. När jag skulle sätta upp sovrums-lampan i köket så märkte jag att sladden inte räckte till själva uttaget, så jag ställde mig och drog.. och drog.. och drog lite mer i sladden. Tillslut fick jag den och räcka hela vägen, men när jag väl hade hängt upp lampan, och klivit ner på golvet kollade jag upp på lampan och  frågade jag mig själv "vad har jag gjort nu då?" och funderade "om upphängningen brukar se ut så hos andra människor?". Svaret blev genast nej, men för tillfället så har jag min lampa hängandes som en durkslagsliknande saxofon längst uppe i taket.


Den som kämpar han vinner

När jag var yngre så brydde jag mig inte riktigt om skolan, jag trodde helt enkelt inte att jag var en "såndär" person som kunde få mvg eller bra betyg. Jag var nöjd om jag fick G. Idag är jag raka motsatsen till den tjej jag var förrut när det gäller skolan. I veckan fick jag tillbaka mitt näst sista prov innan jag (bättre sent än aldrig) blir färdig undersköterska. Men när jag fick resultatet blev jag arg på mig själv. Inte för att jag fick ett dåligt betyg, nej. Jag blev arg för att jag fick VG+...vad är VG+? Kunde jag inte ha skrivit dendär sista uppgiften som jag var så stresad över på provet och fått detdär MVGT som jag strävade efter. Varför var dom tvugna att byta ut M:et mot ett + så det blev MVG? Sista provet nästa fredag, sen äre bara praktikveckorna kvar. And after that, är jag helt färdigutbildad. Så som jag krigat med denhär utbildningen. Äntligen ser jag mållinjen.


Ingenting med måtta

 
När jag väl sätter igång med ett projekt, eller tycker någonting känns utöver det vanliga som gör vardagen till det mysigare, så går det alltid till överdrift. Det spelar ingen roll om det är kaffe, jobb, chocklad, ommålning av dörrlister, det går alltid i österstyr. Hösten har äntligen kommit hit (borde vara vinter vid dethär laget, men eftersom vi inte sett skymten av en enda snöflinga än så är det fortfarande höst). När det nu blivit mörkare så är det alltid lika mysigt att krypa ner under täcket, bunkra upp med godis, och tända ljus. Jag uppskattar hösten, och tycker det är väldigt mysigt.. som vilken annan människa som helst. Men idag när jag skulle tända ljus så såg jag att min ljuspåse som jag köpte för några dagar sen nästan var slut.  Tror att jag måste börja tänka på min ljus- konsumtion med tanke på att jag eldar upp en påse värmeljus på några dagar? Varför ska jag alltid överdriva med mina mys-faktorer och andra projek!

  


10 november 2011

Alla behöver inte alla, men alla behöver någon

Alla har olika relationer till olika människor. Vissa relationer är starkare till vissa människor, medans andra relationer är ytliga och inte blir nära, hur man än vrider och vänder på dom.Man kanske inte känner vilka som är äkta till en början, men tillslut inser man vilka som är fake. Den dag man möter motgångar kommer sanningen fram.När man inte ger det som man brukar ge, utan börjar ta istället kommer de riktiga personerna fram. Jag är så glad att jag har människor runt omkring mig som bryr sig om mig på riktigt. Genom att jobba med människor möter jag många som har en önskan. Önskan att någon ska bry sig. Alla behöver inte alla, med alla behöver någon. När man ser hur andra människor lever och vilka värderingar dom har i livet, så ser man faktiskt hur lyckligt lottad man är här i livet.

Pay no mind to those who talk behind your back
It simply means that you are two steps ahead.

Hur har du hunnit med dethär

Jag tycker att det är sjukt svårt vissa dagar att pussla ihop hela varsdags-grejen med jobb, skola, min son, och att endå känna lugnet. Jag som har ett barn tycker det. Tänk då som har två eller fler barn? Hur hinner alla med allting? Ibland kommer det tänkardagar, och för någon vecka sedan när jag var in på arbetsförmedlingen och skulle lämna in mina referenser och jobb-intyg läste han igenom dom och frågade sedan. Hur har du hunnit med allt dethär? Ja, det är en fråga som jag själv brukar ställa mig ibland. Hur fan har jag kommit dit jag är idag?

8 november 2011

Jag känner mig hel när du är här

Tänk hur livet på en dag kan förändras och göra en supervändning på en kort stund.
I veckan har jag drömt dom sjukaste drömmarna, och vaknat upp och trott att det
varit på riktigt. När jag vaknade märkte jag som tur var att det bara var en mardröm.
Jag älskar dig, och jag kommer ge dig öveflöd av kärlek, så som mina föräldrar
gav mig när jag var liten. Jag lärde mig att pengar inte är allt, kärlek det är allt.

Jag älskar dig.

6 november 2011

Efter ett 12 timmars pass

Efter ett 12timmars pass känner jag mig ganska slut, nu ska jag ta ett varmt bad, koppa av
och känna lugnet innan jag ska gå och lägga mig! Imorgon kommer theo hem, mysigt att få
hem honom, tråkigt att han har fått ögoninflammation. Hoppas på att han kryar på sig 
så snart som möjligt! Imorgon får jag förhoppningsvis reda på fredagens provresultat.
Jag håller tummarna att jag kommer få ett högtslutbetyg med tanke på hur mycket tid
som jag la ner på mina uppgifter. Jag ser verkligen fram emot resultatet.



Jag vet en tid

Jag vet en tid, då tiden går riktigt sakta. En tid då man bara önskar att man kunde
vrida fram klockan, och få verkligheten och dagarna att gå snabbare. Tiden jag
pratar om är när man väntar på någonting. Den tiden är som allra längst. Just
idag är en sån dag, då jag önskar att jag kunde spola fram tiden. Men den
som väntar på något gott väntar alltid för länge, de var så det var va?



4 november 2011

It took me some time

I learned a lot, along the way
after all the rain, you'll see the sun come out again 

took me some time, but now I am strong
I will never disappoint myself
 

3e gången gillt som vanligt

Men kalendern är just nu fullproppad med jobb, för lite sömn och för oplanderat schema. i veckan har jag påbörjat min sista praktik inom utbildningen (där jag trivs), jobbat, och nu äre fredag.  resten av helgen blire jobb! det kommer bli skönt när november månad är över och lönen kommer!  

idag fick jag även ett jobberbjudande på ett ställe som jag tycker verkar superbra, (3e gången gillt, som vanligt?) som jag ska påbörja inskolning på framöver. det känns skönt att ha inne en fot på flera ställen med tanke på att jag snart är färdig med min utbildning! nu ska jag tända ljus, stänga av ljudet på min mobil, krypa ner under täcket...och njuta av min sömn! har en tendens att ta på mig lite väl mycket när theo inte är hos mig, så det ska bli skönt när theo kommer hem från sin pappa. då blir det ordning på vardagen igen!

godnattttt...

2 november 2011

12:12

Säger ju de, kollar alltid alltid på klockan när det är lika klockslag. Jag vaknade för ett tag sen. theo är hos sin pappa i veckan och jag känner mig trött. Mina små timmars sömn har gjort att min kropp börjat göra uppror emot mig nu. Ska spendera dagen utan måsten, dricka te, och käka alvedon och hoppas på att jag mår bättre imorgon.

När jag vaknar på morgonen och theo inte är hemma, är det alltid lika tomt. Jag tror aldrig att jag kommer lära mig att ha honom varannan vecka. det blir alltid lika tomt. Förövrigt väntar jag på att jag ska få tillaka socialomsorg provet som jag skrev i fredags. Håller tummarna och hoppas på det bästa!!!

me, myself and u!

I want to be in control of my own destiny

1 november 2011

Du måste tro på dig själv, när ingen annan gör det

Jag blev gravid med min son när jag var sjutton år. Det var mycket blandade reaktioner ifrån omgivningen, vissa mer positiva än andra. Trotts att många "rådde" mig till att göra abort så tog jag min egen väg och gjorde mina egna val att behålla vår son. Jag påstår inte att jag var redo att bli förälder, och det är många saker som skulle underlättats om jag fick barn senare i livet, det säger jag ingenting om. Men med alla kort på bordet, vem är redo? Idag har jag en 3årig son, ett fint hem, körkort, snart utbildad undersköterska och egen bil....så är jag så lycklig att jag gick min egen väg & trodde på mig själv!!! Jag tror inte att det är någon som är "beredd" att bli förstagångsförälder. Jag tror att livet som mamma är lika nytt oavsett om man är 18 eller 28!

Om man är äldre har man kanske hunnit besökt platser man velat besöka, kanske gått en utbildning och utbildat sig till det man vill bli. Men vem säger att man inte kan göra dessa saker senare? Det blir mer jobb, och det blir kämpigare!! men om man verkligen tror på sig själv... och vill, så går allting!!!


Finally, the time has come

Har väntat sjukt länge, har kämpat ihop mina pengar, och jobbat på flera olika ställen. Idag har jag och min bästa kusin bokat resan vi så länge pratat om! Idag bokade vi resan!!!!! Jag är så lycklig. Det kommer bli en resa och ett minne för livet! Från den 21a januari och en vecka framöver kommer vi spendera våra dagar i playa del ingles!