29 december 2011

Igår var en bra dag

Jag sov ut, vilket var riktigt välbehöveligt efter dom senaste dagarna. Kroppen kände nog av att den ville fylla på egen energi och gick in i super-sleepmode. Jag kände lugnet hela dagen och stressen var noll. När jag hade varit o handlat skulle jag starta bilen. Jag satte mig..vred på nyckeln, men ingen reaktion. Jag vred och vred och "chåkade"(?) (vilket jag senare kom på att man absolut inte skulle göra) så det började lukta bensin på hela obs parkering. När jag märkte att det inte heller funkade gick jag ut, tog några djupa andetag, för att lika snabbt gå in i bilen igen. Jag var så frustrerad att jag började prata med min bil. "snälla bil**** kan du snälla starta nu, kom igen då " och vippppss....med lite kärleksfulla ord gick den igång. Resten av kvällen spenderade jag med en vän som varit borta alldelles för länge, men som är tillbaks igen. Sanna vänner kommer alltid tillbaks, och det känns som att vi aldrig varit ifrån varandra (förutom det vi missat i varandras liv) Kvällen spenderade vi med frukt, och varandra. Tack för mysigaste kvällen bästa du.



Försöker sprida kärlek, i stenhårda tider

Sanna mina ord, det här e mitt liv
ska hela vägen upp och följer min stig.
När andra sjöng en dag så tar jag one take
varje steg som jag tar leder rakt till topp.
Har jobbat för ett mål och en inre dröm
Som i dag har fått sitt liv.
Trots alla svek,tomma ord
 Står jag fast vid min grej.
Och e helt okej.





28 december 2011

Det finns inga gränser för min kärlek

KARAKTÄR:

Dessa strålande, soliga varelser är styrda av solen och lika lekfulla som vilken älskare som helst i zodiaken. Detta är kungars tecken, och Lejonet har onekligen en kunglig aura. Lejonet är en passionerad själ, vars uppmärksamhet mycket ofta är riktad mot honom eller henne själv. Lejonet har behov av att synas, att lysa, och de har vanligtvis inga problem att dra till sig andras uppmärksamhet. Lejonet är det starka jagets tecken, Personer födda i Lejonets tecken är sexiga, roliga och fulla av liv.

De är passionerade älskare, nästan övertända av känslor och ambitioner. Men Lejonets längtan efter uppmärksamhet gör honom till ett osäkert kort. Han kan mycket väl vara dig trogen. ller rent av självupptagenhetens. Den dominanta individen, som alltid först ser till sina egna behov och önskemål. Han utstrålar stolthet, storhet och personlig makt. Lejonet är zodiakens kungliga tecken, den som vill härska och dominera sin omgivning. Han har ett väldigt självförtroende och en stark beslutsamhet, som ger honom skicklighet i att befalla och organisera.

Ledartypen i Lejonets världsbild är han själv centrum och detta ger honom förmåga att skärskåda sin omgivning, men svårigheter att se sin egen roll klart. Viljan är den kraft som driver honom – vad han vill åt sig själv och för sin egen skull. Men där han har makt är han nöjd, generös och storsint. Lejonet säger gärna: "Det blir som jag har sagt". Han påpekar ofta vad han tycker, vad han tycker om eller illa om, och för honom är alltid det argument nog. Du får lätt kontakt, gör snabba erövringar, men blir lika lätt besviken. Du faller lätt för smicker. Du vill bli uppvaktad med ord och kärleksgåvor, få känna att du verkligen är den enda. Din passion för den du älskar är stark och det finns inga gränser för din kärlek.

NEGATIVA EGENSKAPER:Dogmatisk, tyrannisk, uppblåst, snobbig, intolerant,
fixerad i sina åsikter, nedlåtande, beskyddande, maktgalen, egenkär.

POSITIVA EGENSKAPER:Storsint, generös, skapande, entusiastisk, god organisatör,
vidsynt, expansiv, sinne för show och dramatik.

26 december 2011

Dethär med mag-känsla

Jag har alltid litat på min magkänsla. Gjort som jag trott varit det bästa och hoppats att det ska gå vägen. Det har oftast visat sig varit rätt, och stämmt överens med min magkänsla. Vissa gånger har den svikit mig... förhoppningsvis inte nu. Om den inte stämmer kommer det bli ett hårt jävla slag under bältet, men jag är beredd att ta risken. Det är dags att lägga alla kort på bordet.

25 december 2011

Trotts att jag hade haft hela dagen på mig

Trycker i mig avokado och dricker vatten, samtdigt som jag skriver dethär. Sitter på jobbet just nu och kommer göra det dom kommande tio timmarna också. Började nio, slutar sju imorgon bitti. Jag sov riktigt dåligt inatt, så jag undrar hur denhär natten kommer gå. Kaffe är min räddning, som vanligt. Ska snart bege mig till köket och göra en perkulator!!!!! med kaffe, så jag piggnar till lite (helst extremt mycket!). Tog även med mig mjölk i en burk(?!) då jag inte hittade någon liten pet-flaska när jag stressade omkring i lägenheten just innan jobbet. Jag stressade alltså trotts att jag vaknade klockan halv åtta och hade haft hela dagen på mig haha. Har även med min min sex and the city box som jag tänkte sätta mig och se när det finns tid. Nu ska jag göra kaffe.

24 december 2011

Med tanke på att jag är jag

Julafton börjar gå mot sitt slut...har ätit god mat, och alldelles överdrivet mycket onyttigheter. För tillfället känns det som att jag aldrig mer tänker äta sånt igen. Mitt mål för dagen var "om jag äter tillräckligt mycket gosaker idag, kommer jag bli less och inte vilja äta det mer för att jag blivit less". Med tanke på att jag är jag och ingen annan, käkar en marabochockladkaka själv, och delar på en kladdkaka med mina kompisar får vi se hur det går. Testa kan man ju alltid. Nu ligger Theo och sover. Han var så trött efter julens pådrag att han somnade innan han ens visste att han hade gått och lagt sig, typ. Nu ska jag göra ansiktsmask, sen ska även jag gå och lägga mig. Hoppas alla haft en bra julafton.

23 december 2011

Så tårarna rann, samtidigt som vi garvade oss igenom vårat 2011

Alla som känner mig väl, vet vilken känslosam person jag är när det kommer till vissa saker. Speciellt när det kommer till personliga presenter av mina nära och kära. Idag gav min kusin mig en bok som hon skrivit till mig. En bok om våra dagar som vi spenderat tillsammans, och olika minnen. Jag blev så glad. Jag visste direkt när jag såg henne komma med boken vad hon hade gjort, och jag behövde inte ens öppna boken innan jag började stört böla. Jag är verkligen känslosam när det gäller sånna här grejer, men och gråta INNAN jag ens hade öppnat boken känns väl som en överdrift (såhär i efterhand) haha. Elin känner mig väl, och skrev redan på första sidan att hon visste att jag skulle gråta när jag läste det hon skrivit (men kanske inte innan jag öppnade boken va, elin?!). Tårarna rann, samtidigt som vi garvade oss igenom vårat 2011. Jag har sagt det förrut och jag säger det igen, jag är så glad att jag har dig. Vi kommer skratta ihop, gråta ihop, panika ihop, sova ihop, äta ihop,  åldras ihop, gifta oss ihop(?!)..osv! Jag älskar dig, från barnsben och föralltid.


Jag som är som skalman själv

Idag har jag och Theo spenderat dagen på stan och inhandlat dom sista julklapparna. Som vanligt var jag ute i sista sekund bland alla julgalna och julhysteriska människor som var lika stressade som jag över att dom inte hunnit med att handla tidigare. Jag som är seg som skalman själv, och inte den som stressar upp mig i första taget (vanligtvis), blev tillochmed stressad av människorna runt omkring mig. Dom knuffades, rev ner halva affärens inredning, och trängde sig i kön och trodde att dom var osynliga. Allvarligt, kan folk lugna sig lite i jul-hysterin? Hälften av sveriges befolkning kommer ju få hjärtattack innan tomten kommer. Idag kom mamma och hennes kille hit. Nu har vi just ätit middag o fikat lite. Klapparna ligger under granen och nu ska jag bara luta mig tillbaka. Känner att det är dags att känna lugnet lite i all hysteri runt omkring.


21 december 2011

En tanke som slog mig bara

Jag undrar vilka är det som läser min blogg egentligen? Jag vet några, men långt ifrån alla. Ingen lämnar kommentarer, hemliga som vissa människor vill vara. Statestiken kan väl inte höjas av sig själv? Ärligt talat och allvarligt. Vore roligt och veta vilka det är som går in och håller sig uppdaterade. Har halsat kaffe sen imorse klockan halv sex, nu ska jag ut på power-walk. Känner att jag är i behov av att få lite power en dag som denhär. Nu ska jag ut på promenad och njuta av att vara för mig själv, vädret och min sköna musik.


Från mig till dig

Skrattar oss genom bra tider, gråter tillsammans genom svåra.
Ok, ibland skrattar vi oss genom svåra tider också, I know.
Så tacksam för att jag har dig i mitt liv, idag imorgon och föralltid.

Känns konstigt att det är jag som ska styra

Sitter på jobbet, blev en tidig morgon för både mig och Theo då jag skulle upp och jobba klockan sju och Theo bestämde sig för att vakna halv sex. Jag är ovanligt morgonpigg nuförtiden. Har för mig att det brukar vara tvärt om och att man blir tröttare än vanligt när det blir mörkare? Med tanke på hur jag jobbat olika arbetstider på sista tiden kanske kroppen och knoppen har vant sig vid det. Nu ska jag jobba fram till klockan fem, och sen hämta Theo på dagis. Imorgon kommer mami o ska stanna några dagar och fira jul hemma hos mig och Theo. Känns konstigt att det är jag som ska styra upp julafton hemma hos mig dethär året, då jag alla tidigare år har åkt iväg till andra släktingar. Jag antar att det är en del av det vuxna livet.




20 december 2011

Julgransattacker och granpyntning

Idag tog jag bilen till en affär som jag visste hade billiga granar. Efter en lång tids sökning efter någon människa som jobbade där...kom dom fram till att alla granar där var slutsålda Fan, tänkte jag och drog vidare på nästa affär, där även dom konstaterade att granarna var slutsålda. Jag medger att jag fick en julgranspanikattack ju fler affärer som sa att alla granar var slut. Tankarna gick så långt att jag tänkte fråga om jag kunde få ta ner granen som hängde i obs taket....klädd och klar, men jag drog vidare och tänkte tredje gången gillt.. som vanligt. Tillslut, några julgranspanikattacker/ affärer senare fick jag tag i en granjävel och kände en stor lättnad. Trotts att jag tydligen var ute i sista stund (jag tyckte jag var ute i god tid, som vanligt) kommer även jag och Theo få ha en julgran på julafton. Dagen har vi spenderat med att klä granen. Glittret tog slut efter halva granen, men vad gör det? Vi fick ju hem en gran, tillslut! Har aldrig uppskattat en gran så mycket. Nu sitter Theo brevid mig och sjunger "räven raskar över isen" som godnattsång, det finns hopp om julkänslan iallafall.


  

Ibland önskar jag

Känner hur mycket jag vill skriva ut just precis i dethär inlägget, men jag vet inte vilka ord jag ska använda mig av. Mycket som händer just nu. Många känslor och tankar som snurrar runt i huvet om alla möjliga människor i min närhet. Fler tankar än jag känner att jag har tid och energi att lägga ner på.  50 % av alla tankar orkar jag tänka på...Resten skjuter jag upp tills imorgon, nästa år, eller dagen efter det. Hatar att känna när jag inte vill känna. Hatar att tänka när jag vill tänka som minst. Kanske låter sjukt, låt det låta sjukt. Ibland önskar jag att det fanns en paus-knapp på både hjärna och hjärta. Oftast inte, för då äre bra. Men när väl vissa stunder kommer, med alla dessa tänkar-attacker och jag börar tänka alldelles för mycket.... skulle det vara så jävla skönt att bara få stänga av, bara en stund.


16 december 2011

Ibland e vissa vänner extra gulliga

"Du älskar mig för att jag är så bra,
du älskar mig för att jag gör dig gla.
Din bästa vän det är såkalrt ja,
Du önskar dig ett liv som om du vore ja(g)"

Tack linea, känns mer som en kärleksförklaring från dig själv
till dig....men den gjorde mig varm i hjärtat iallafall, trotts allt!
Bigggg biggger bigggesttt love till dig..mitt lilla mongo!!!!




Vad sa jag att jag inte skulle göra?

Jag skulle inte göra någonting alls va? De brukar ju sluta bäst så, med tanke på att allt jag rör går sönder, allt jag går förbi ramlar ner, och det jag tittar på exploderar?! Ok det sista va väl kanske o överdriva....Råkade just hälla ut mitt te! Då jag tog emot koppen flög min te-hållare ner i teet så nu flyter det runt en massa te-flingor i min tekopp!! Nä nu går jag o lägger mig, innan min dator exploderar, för även det lär väl hända? Någonting mer kommer hända innan jag somnar, känner det på mig. Ungefär såhär känner jag mig just nu...


Turen är inte på min sida ikväll

Hur ska jag sammanfatta denhär kvällen då?! Om man säger såhär..Ikväll har jag försökt beställ dom sista (och första) julklapparna, cirka 10 gånger utan o lyckas...o nu sitter jag här 3 timmar senare och har fortfarande misslyckats med att beställa dom! På vägen hem från linea (skulle jag gå till bilen, en sträcka på högst 100 meter) ramlade jag på (nånting?!) som fick mig att flyga... i luften.. ner på en isfläck, vidare till en jordig blöt gräsmatta, där mina bilnycklar (som jag höll i handen) flög iväg och försvann i gräset och mörkret.....jag fick ont som fan och låg och skrattade ett tag tills jag kom på att det faktiskt gjorde jävligt ont! Några minuter senare sökte vi mina bilnycklar som hade flygit nånstans och med hjälp av lineas mobilficklampa hittade vi dom! Nu ligger jag i min säng, har ont i vaden, knäet och foten efter mitt fall! Ska inte ta några fler promenader eller röra någonting som kan gå sönder mer ikväll känner jag...Turen vill inte va på min sida idag! Hoppas på en bättre dag imorgon!


13 december 2011

De återstår att se...

Efter min bil gav upp tidigare idag gav jag den ett försök några timmar senare...o den startade! Bästa bilen. Ikväll har jag varit o solat med bästa EM, o nu ska jag städa upp lite här hemma! Imorgon ska jag hämta ut mitt pass. Det känns som att det var nyss vi bokade, och snart åker vi! Ska även gå o kolla på magnus betner med min kära kusin! Kommer bli mysigto förhoppningsvis roligt. Hoppas vi dör av skratt lika mycket i verkligheten som klippen vi brukar kolla på och starta om 10 ggr om annars....de återstår att se! 


Idag är en bra dag

Förrutom att jag är sjuk och fick motorstopp mitt på min parkering! Två snälla traktor-gubbar som höll på o skotta parkeringen hjälpte mig att styra bilen till parkeringsplatsen! Hahah..ärligt, min bil o jag! Varför vill den inte vara på samma lag som jag när jag behöver den som mest och bäst? Den får alltid motorstopp, hoppar fram, eller punktering vid fel tillfälle..men, har kärlek till min skruttbil trotts allt! Idag lussade theo på dagis, han var en tomtenisse, min lilla älskling börjar bli stor! Fick även reda på mittslutbetyg som jag väntat länge på idag, MVG! Jag kan om jag vill..fyfan vad jag är bra!




9 december 2011

Så jag skratt-attackade färdigt och körde vidare

För någon dag sen fick jag ett hysteriskt skrattanfall och kunde inte sluta skratta. Ju mer jag tänkte på vad som var så roligt, ju mer började jag skratta. Vid just denhär tidpunkten så var jag mitt i en parkering, påväg att backa ut. Pga min skrattattack stannade jag mitt i parkeringen, lät bilarna vänta, fick panik över att jag inte kunde sluta skratta, skratt-attackade färdigt och sen körde jag vidare. Ni som varit med om något av mina skratt-attacksanfall förstår hur allvarlig den var och att det verkligen inte gick att sluta garva. Vissa dagar älskar jag livet mer än andra, just denhär dagen var en sån!


4 december 2011

Shitttt vad jag är seg idag

Jag har tänkt gå och göra middag sen jag klev upp kl 2. Tänkt bada i tre timmar (gjorde det nyss), och gjort kaffe som jag fått hälla ut för att jag glömt bort att jag druckit det. Snacka om att vara seg som en snigel. Ska snart få besök, så nu ska jag sminka mig och tända lite ljus o göra 2a advents-stäming! Det ska jag göra NU. Imorgon kommer Theo äntligen hem. Då blir det pusskalas!


Det, är lycka för mig

Jag tror alla beskriver ordet lycklig på olika sätt. Saker som gör mig lycklig, bryr sig en annan  inte om, och tvärtom. Jag är nöjd hur jag lever. Jag bor tillsamans med min son i vår trea, jobbar extra på mina tre olika jobb,kör min gamla vita audi, och har hittat någonting jag brinner för. Jag har människor runt omkring mig som jag litar på, och som jag vet ställer upp och finns där för mig även när det kommer sämre dagar. Jag har nått mina mål som jag satt upp för mig själv: skaffa mig en utbildning, skaffa jobb, försörja mig och min son, och ta körkort, och nu ska jag sätta upp nya mål att klara av. Att veta att jag byggt upp en vardag och ett hem till mig och min son på egen hand, nått målen jag haft högt uppsatta för mig själv, och hjälper andra människor till ett bättre liv. Det, är lycka för mig.



Min hjärna har gått och lagt sig, men jag är fortfarande vaken

Sista jobbnatten. Har suttit och halsat i mig kaffe i princip hela kvällen, och trotts att jag druckit massa kaffe och verkligen sov ut idag, känner jag hur min hjärna gått och lagt sig för ett antal timmar sen. Det ska bli skönt att vara ledig imorgon så att jag hinner vrida tillbaka dygns-rytmen innan Theo kommer hem på måndag. Nu ska jag fortsätta läsa boken jag har med mig, halsa kaffe, och längta till min säng. Trotts att jag gillar att jobba natt, känner jag en enorm säng-längtan till min egen läghenhet och säng just nu.


You never fail until you stop trying

Think that they know you more than you do

When somebody tells you something bout you
Think that they know you more than you do
So you take it down another pill to swallow
Baby you should know that I lead not follow

Oh you think that you know me, know me?
don't know a thing about me
You don't know a thing about me

3 december 2011

2 december 2011

I caught myself smiling for no reason

Och jag tänkte på dig. Hur du har förändrat mig som människa
Hur mycket jag har kämpat för att vi ska få det bra, och hur många hinder
 som jag har passerat på vägen. Du gör mig stark, du gör mig hel! Jag älskar dig, mest av allt.