30 juni 2012

Vatten vatten

Vatten vatten, bara vanligt vatten...men så sjukt gott. Älskar loka och alla smaker som kommit ut på sista tiden. Brukar vara en lakritsälskare, men loka lakrits o någonting..har glömt vad det var för blandning? var verkligen inte god. Den var jätte jätte  äcklig. Hallon persika däremot, är bästa (enligt mig)Vanligt vatten, men med frächaste smaken. Lööööövin it! Idag är det regn, idag är det lördag. Jag och theo begav oss precis till konsum för att köpa lördagsgodis tills ikväll. Brukar egentligen ogilla regn, men idag kändes det helt okej att det regnade. Rätt mysigt endå. Nu äre jjumpsuit dags...sen blir det lördagsmysssss

29 juni 2012

En mapp i en mapp

Jag började nyss skriva hur hela min dag sett ut från att jag började halsa kaffe klockan 05:30, men hela mitt inlägg försvann så jag antar att det inte var meningen att sitta här och förklara den timme för timme. Jag ligger just nu i min säng, och känner mig sjukt trött för en gångs skull. Telefonen ligger 3 meter ifrån mig och ringde nyss, men jag är för lat för att stiga upp och kolla vem/vad det var. Det känns att mina få sömntimmar på senaste tiden har börjat springa ikapp mig, trotts att jag försöker springa iväg från dom.Jag tänkte försöka att strukturera upp alla mina 3439i4954034 mappar som jag har i datorn. Jag har seriöst lagt en mapp i en mapp som jag lagt i en tredje mapp helt utan andledning, är det bara jag som gör så? Nu ska jag starta mitt projekt mapprensning. Direkt jag skrev det så sa min hjärna: Dont, det kommer ta hela natten. Varför kommer jag alltid på 5 av 6 sånna här ider på natten? Typ som utrensning av skåp med papper från 2003 och sånna här mapp-projekt. Hoppas det inte tar allt för lång tid så jag kommer efter ännu mer i mina sömntimmar. Ja, jag vet att jag bara har mig själv att skylla på att jag ligger efter i sömnschemat. Men med tanke på att jag är som jag är, och alltid måste påbörja mina ider direkt jag får dom, så ska jag börja min mappfixning nu klockan 23:22 såhär på fredagskvällen.




Funny flashback


Trotts att det var flera år sen, skrattar jag alltid lika mycket varje gång.

En till av mig själv

Det ena projektet efter det andra, fixa här, fixa där, matcha ihop jobbet med dagis då jag har theo, hinna med träning, hinna med det jag själv vill göra, hinna vara ledig och hitta på saker med theo, och försöka att passa in livsschemat i min egen livsmall. Städa diska, stressa omrking, befinna mig i vaket tillstånd (stundstals med en sovande hjärna) för att jag sovit för lite, och försökt fixa för mycket. Ja, som ni märker listan kan göras lång. Jag klagar inte, men ibland känner jag att jag inte räcker till. Ibland önskar jag att jag hade en till person av mig själv, som kunde ställa sig och vika tvätten medans jag diskar eller tvärt om. En till av mig själv som kunde backa upp mig då jag känner att jag har för mycket måsten som jag inte hinner med. Jag har underbara människor runt omkring mig, som alltid hjälper mig då jag hamnar i nödsituationer som jag inte kan lösa på egen hand. Men ibland, ibland önskar jag att jag kunde ha en till av mig själv. Inte någon som bor hos mig, nej. Utan en till av mig själv (nej jag vet att det tyvärr inte går att fixa, men endå!!!). Jag klarar mer än jag tror, det har jag bevisat för mig själv för längesen. Men ibland, ibland hade det varit skönt att slippa livspusselschemat för att få allting att platsa.

I always shoot for the stars,
So if I fall, I  land on a cloud.

Jag blir alltid så känslig

När jag gasade till jobbet imorse var jag den enda bilen ute på vägen? Är jag den enda som inte har tagit semester i sommar..eller? Kände mig som rallydrottnigen på vägen då jag kom gasandes med nedvevad ruta solen skinandes på mig och musiken pumpandes i högtalarna! Om folk i husen jag gasade förbi sov innan jag kom, kan jag ju  meddela att dom vaknade efter jag gasade förbi!!! Igår fyllde farmor år, och dikten jag skrev här igår..skrev jag ut och ramade in i en tavelram! När jag och theo kom till farmor och hon öppnade upp den, frågade hon om det var samma dikt som på internetet(Ja, hur kunde farmor veta att dikten fanns på internet?) Tydligen så hade hon hunnit höra dikten av mina andra släktningar som hade hunnit vara och firat farmor innan jag kom dit, (innan jag ens hade hunnit rama in den!) Theo frågade i samma veva när den riktiga presenten skulle komma, och sa att en tavla inte är en riktig present. Han tyckte att vi skulle gett farmor en ferarri istället. Hon blev rörd och glad då hon läste dikten iallafall, så jag antar att hon nöjde sig med dikten jag skrev istället för en ferarri. Jag blir alltid så känslig när jag ser min farmor rörd. När hon blir rörd blir jag rörd, och när min farmor blir rörd blir min pappa rörd, som i sin tur gör så vi alla sitter rörda! Släkten är värst, släkten är värst. Inatt sov jag och Theo hos farmor,. kände mig som ett litet barn igen. Jag sover alltid så gott och tryggt på natten hos farmor, min stora trygghet. Nu åter till jobbet (först, kaffe i solen)!!!!


28 juni 2012

Så glad att du finns

Från första dagen och fram tills nu,
så har det alltid varit du.
Som stöttat mig och gett mig råd,
...
pratat om saker som ibland varit svårt.
För det så vill jag tacka dig.
Framförallt för att du aldrig, slutat trott på mig.
En person som du är svår att finna,
Jag vill aldrig någonsin, att du ska försvinna.
För i din stora trygga famn,
så kommer jag föralltid att känna mig varm
Grattis bästa farmor på 87 årsdagen!!!!


Jag älskar dig oerhört.

Forever by your side

The only true love that I really believe in
is a mothers love for her children.

27 juni 2012

Kaktusen är död kaktusen är död

Okej, med alla kort på borden. Jag har aldrig förstått mig på blommor och växer. Jag har försökt att förstå mig på dom fram tills idag. Idag fick kaktusen min bägare att rinna över. Jag vattnar alltid för mycket så dom drunknar ihjäl, eller så vattnar jag för lite så dom törstar ihjäl. Det finns som ingen mellanvattning hemma hos mig.  Droppen idag var då jag till och med insåg att jag låtit min kaktus som har levt i 10 år (innan den flyttade hem till mig..hehe)! Ja elin, det är kaktusen som jag fick låna av dig som jag skulle sköta om tills du fick egen lägenhet! Den som vi bråkat om så länge och den du sa att jag skulle ta med till dig i inflyttningspresent (fast att det är din) istället för min melon. Jag vet att du sitter och är as arg för att du lånade ut den på långlån till mig, men.... Nu är den helt uttorkad...Du kan få igen krukan. Nu när även jag dödat en kakus som jag fick låna på långlån, är det lika bra att inse att jag inte kan hamtera blommor. Jag trodde att man behövde vattna den (kaktusen) en gång någon gång per år, men tydligen hade jag fel. När till och med den nu dog/törstade ihjäl...Kommer jag hädanefter inte placera i blommor i mitt hem, för allas(mitt och blommornas) bästa. Trodde att jag kunde lära mig att ha "gröna fingrar"...visst säger man så? Men näe, jag kommer aldrig bli någon blommmmänniska.Ger därför upp min karriär med att köpa blommor och kommer hädanefter endast att hålla mig till min räddning (se bilden nedan) plastväxter! Tur att det finns lösningar på allt....






Supermamman i sjön

Tidigare idag spenderade vi en stund vid nydala tillsammans med våra hedlundakompisar. Väl där satt vi inne och fikade, och allting var frid o fröjd! Efter ett tag började det blåsa, och theo skulle självklart upp på den lilla bryggan just precis då det började blåsa så parasollen började lätta från marken! Just som det kom värsta vinden.....flög kepsen som theo hade på huvet iväg, självklart ner i vattnet. Han blev såklart vädligt upprörd och började ropa "mamma! mamma!" och kollade på mig med stora ögon. Så, vad gjorde jag då? Självklart började jag ta av mig skorna, och plumsade ner i vattnet och innan jag ens han tänka var jag nere i vattnet och började jaga kepsen. Ankorna som lungt simmade omrking i sjön brevid kepsen blev skit skrajjjja för mig o snabbade sig iväg då jag hysteriskt kom iplumsandes. Jag tror faktiskt dom flydde med deras hjärtan i halsgropen (så less som jag förmodligen såg ut då jag jagade kepsen i vattnet) Jag promenerade och promenerade runt i vattnet, och när jag väl fick tag i kepsen som då var genomblöt, kände jag efter  hur jävla kallt det var....SÅ, jag skyndade mig upp ifrån sjön. Theo blev överlycklig då jag fick tag i kepsen, och  började skrika "hejja mamma hejja mamma!!!!!" då jag väl fått tag i den bortblåsta kepsen. Vad gör man inte för ens barn, liksom? Men, nu är vi alla torra och glada, har storhandlat, och ska ha en fortsatt trevlig dag.






The memories you won´t forget


26 juni 2012

Det började med ett klick

Det började med ett klick, som sedan blev två, som senare blev vidare till någon mapp som jag aldrig tidigare varit i, för att sedan klicka mig vidare från den mappen till någon annan mapp, för att komma in i branväggen och ställa om inställningar som jag inte visste vad det var för någonting. Nu har jag klickat mig runt så mycket i datorn, gått in i olika filer och mappar, och gjort om hela min brandvägg på datorn! Även gjort någonting/blockerat något som gör att jag numera inte kan se videoklipp på youtube. Jag har även hunnit med att försöka återställa det jag klickat och ändrat som jag inte hade någon aning om vad det var jag ändrade och ställt om olika inställningar. Varför är jag så hetsig? Varför tror jag att jag kan fixa allting, till och med saker som jag inte ens har någon aning om vad det är för någonting? Varför börjar jag sätta mig in i saker som jag har noll koll på? Och varför klickar jag på så många olika ställen så att jag glömmer bort vad det var jag ändrade och nu inte har någon aning? Nu måste jag försöka klicka hem något omformateringsprogram/diskrensning har hört att det ska vara bra. QASDJSIF varför är jag så hetsig?



En sopsäck och några regndroppar senare

När det dyker upp en ide från ingenstans som vi tycker är bra, fullföljer vi den. Som idag, fick vi för oss att vi skulle grilla...igen! Vi drog och inhandlade basic grejerna till grillningen och drog sedan vidare till hedlunda för att sätta igång grillen! Väl framme började det såklart dugga, men tjuriga som vi är ville vi grilla endå. Vi började fixa med maten, men d började det såklart spöregna. Med dessa två regn-attacker kändes det som att någon där uppe sa åt oss att lägga ifrån oss grillbesticken och inte grilla, men...med tanke på att vi redan i våra tankebanor satt och käkade vår grillade mat, med en stor fetaostsallad, kunde vi såklart inte ställa in våra planer. Vi hittade lösningar på problemet (vädret) istället. En sopsäck, två hungriga barn, två vrålhungriga mammor, och några grillade kycklingfileer senare satt vi och njöt av vår grillade mat. Det finns inget dåligt väder, bara bra och mindre bra regn-kläder....Man måste ju göra det bästa av situationen, right?

Två blondiner o en securitas vakt

Två blondiner, tre barn, med två färgburkar som skulle färga håret blondare än vad det redan var, trodde vi. Vi trodde det, innan vi insåg att det blev översvämning på toalettgolvet då vi drog ut badkarsproppen. Såklart tänkte vi fixa det, men lyckades inte. När vi hade tryckt, slitit, dragit, svurit, och dampat på badkarskanten i cirka femton minuter gav vi upp. Ja, dom två blondinerna gav upp, och ringde jour-numret till bostaden. Bostads-samtalet börajde inte bra, då jag möttes av: hus 1** finns tyvärr inte med i vårt system. Är du säker att du hyr av bostaden? Är du säker att du bor på det numret?....Jag var tvungen att tänka till två sekunder, innan jag snabbt svarade: Ja, med tanke på att jag bor i hus 1** så är det ju riktigt konstigt om det står att det inte finns något sånt hus.Jag bor ju här, och det finns! Efter ett förvirrat samtal med bortglömda hus (såklart mitt) så knackade det 30 minuter senare på dörren. Där stod en securitasvakt med hanskar och alla möjliga verktyg, och trodde att vi hade fått stopp i toaletten. Tydligen var det felmeddelat av tjejen som skulle meddela securitas snubben vad han skulle göra. Han kollade på oss, samtidigt som jag började förklara hur vi hade försökt trycka, rycka och banka låss badkarskanten för att fixa det själva, utan att lyckas. Han verkade inte så intresserad av min historia, stampade in i badrummet, och ryckte till badkarskanten, fixade loss den, fixade stoppet, och fixade sig själv ut från vår lägenhet fortare än vad han kom in! Jag tackade honom och sa att han räddade vår kväll, och att vi nu kunde ta fram våra blonderingsburkar och börja färga, han nickade med ett leende på läpparna och sa varsågod för hjälpen. Tänk vad tur att det finns jour-nummer som sånna som mig  kan ringa, som alltid ställer upp när man ställt till det.




Att inte veta det man vill veta

Jag hatar verkligen att inte ha koll på läget, att inte veta vad det är som kommer hända månad för månad. Att vara vikarie på olika ställen kan stundtals och månadsvis vara riktigt frustrerande. Jag är ju inte den som är den, som inte hör av mig och som jobben glömmer bort. Nej...jag brukar ringa och terrorisera jobben och ringa och säga att "om nån vill vara/bli sjuk" äre bara att ni ringer mig så kommer jag och jobbar. Jag skrattar, men med en ärlighet i rösten. Jag skämtar, men jag är seriös i det jag säger. Många människor får jobba in sig för att ha turen att få ett vikariat, folk som får ett jobb bara sådär är verkligen lyckligt lottade. Att jag i sommar fick jobb på ett ställe som känns som ett andra hem (ja utan att överdriva så trivs jag så bra), och personalen gör stället roligt att gå till varje dag, gör så att jag känner mig lyckligt lottad. Men sommaren kommer gå fort, och då kommer jag stå där igen med telefonen i ena handen och mina komiska samtal, men med en ärlighet i rösten. Jag behöver ett jobb, ett fast jobb. Jag kan inte hoppa mellan olika ställen längre, det fungerar inte. Ett jobb är vad jag behöver, och det ska jag kriga för och se till att jag har, när sommaren är slut.


Your life isn´t your own anymore

Have you ever been in love? Horrible isn´t it? It makes you so vulnerable. It opens your chest and it opens up your heart,and it means that someone can get inside you and mess you up. You build up all these difenses, you build up a whole suit of armor, so that nothing can hurt you. Then... one stupid person, no different from any other stupid person, wanders into your stupid life...You give them a piece of you, but they didn´t ask for it. Thet did something dumb one day, like kiss you or smile at you and then your life isn´t your own anymore. Love takes hostages. It gets inside you. It eats you out, and leaves you crying in the darkness. So simple a phrase like´mabye we should be just friends turns into a glas splinter. Not just in the imagination, not just in the mind. It´s a soul-heart, a real "gets-inside-you-and-you-rips-you-apart pain". Sometimes, Sometimes..... I hate love.


25 juni 2012

Have you ever looked at your kids

Have you ever looked at your kids and had your heart filled
with so much love and pride that it brought you to tears?
I have....and its amazing. The greatest love of all.

24 juni 2012

Överjaget, underjaget och en jävla massa jag

Överjaget, underjaget, och en jävla massa jag. En tanke, flera tusen känslor, samtidigt. Någonting som man vet är fel, men som man gör endå, eller tvärt om. Känslor som tar över tankar, tankar som tar över känslor. Känslor som försvinner, eller som man trott försvunnit, som kommer tillbaka som en blixt från ingenstans. Dom tre jagen som krigar emot varandra, och i slutändan beslutas ens beslut utifrån vilket av jag:en som vinner. Det är inte lätt ibland, ibland är det jävligt svårt. Ibland är jag djup, ibland är jag inte djup. Idag är en dag som alla mina 3 jag har krig, med varann. Ett stort krig inuti mig, stort som andra världskriget. Ni kanske tycker att jag yrar, låt mig yra. Ibland måste man lätta på sitt hjärta och sina tankar, ibland blir tankarna för många, dethär är mitt sätt att lätta på mitt hjärta.



23 juni 2012

Karma is only a bitch

Jag sitter i peronalrummet på jobbet...Det är några timmmar kvar tills jag får hoppa in i bilen och gasa iväg hemåt, känner mig sjukt seg i huvet och har haft mat-koma sen vi grillade kl 5. På tal om personalrummet, var det en fluga här inne nyss. Den flög runt runt runt..och runt mig, och direkt jag viftade bort/försökte slå till den kom den kaxigt tillbaka igen och satte sig på min arm, eller någonstans där jag kunde se den.Med en fluga på 1 cm med vingar VS slowmotion sussi var det inte lätt att hinna fånga den. Fick därför en brilliant ide att ta ett A4 block för att smälla till den. Jag krigade runt i personalrummet med blocket i ena handen och flugan flygandes i cirka 3 minuter (ja det tog ett tag....). Tillslut slog jag till den, och den blev plattare än en pannkaka. Direkt jag hade insett att jag faktiskt dödat den, kom tanken upp i mitt huvud "Karma is only a bitch if you are" Ja.....meningen tog fram min djurvänliga (och tydligen flugvänliga) sida av mig själv. Sitter nu och har ångest att jag slog ihjäl den.....Undra vad karman kommer föra med sig för otur efter flugihjälslagningen.....

Sometimes I catch myself starring

 Ja....Det är så. Som nyss, så kom jag på mig själv att sitta och stirra rakt fram...rakt ut, in i datorn, utan och läsa eller titta på någonting. När jag väl kom på mig själv sittta stirrandes, försökte jag tänka tillbaka på stirr-studen för några sekunder sen för att försöka komma ihåg vad det var jag tänkte på under stirr-stunden för att påminna mig själv om vad det var jag tänkte på under denna stund..Men jag tror faktsikt att jag för en gångs skull inte tänkte på någonting alls. Det är rätt pinsamt med stirrstunder faktiskt. Nyss gick det bra (sitter i personalrummet med stängd dörr och endast me myself and the computer i rummet...), det är mer pinsamt då jag är på bussen eller mitt emot en annan person, då mina stirrattacker inträffar. genant....


When I'm sad I just sing, and then I realise
my voice is worse than my problems.

22 juni 2012

MM = Mysig midsommar

Befinner mig för tillfället på jobbet och har befunnit mig här sedan klockan 11:30. Jag har spenderat ett x antal timmar utomhus på jobbet, vilken har resulterat i att jag är brunbränd på armarna och lite i ansiktet! Har haft linne på mig, vilket i sin tur har skapat solränder på min bränna, men...man kan ju inte vara allt för lättklädd här på jobbet även fast det är strålande sol, kära vänner! En människa sa tidigare idag att jag hade blivit fått färg och blivit brun. då en tredje person sa att det endast såg ut så för att jag är blond. Hehe...Jaaa kanske beror på mina blonda hårslingor, vem vet? För tillfället sitter och och kylar ner mig i personalrummet, men ska strax vidare igen. Tänkte bara skriva ett snabbt inlägg och visa er kära bloggläsare att jag lever, jag njuter, har ätit jordgubbar och grädde gånger 3 (varav en gång marängswiss), och jag har en bra midsommar!

Om det är så att sömntåg finns

Sömntåget har gått för längesen. Jag är verkligen sämst på att varva ner. Jag vet knappt vad det är för någonting. Jag är alltid uppe tills mina ögon somnar av sig själv, eller så stressar jag upp mig för att klockan är mycket och jag inte har gått och lagt mig, som resulterar i att jag inser att jag snart ska upp och stressar upp mig för det, som i sin tur resulterar i att jag stressar upp mig för det och inte kan sova. Vilket dilemma. Varför inte bara göra som andra normala människor, ta på sig nattluvan & hoppa på sömntåget när det väl kommer, och gå och lägga sig? Nej, när det handlar om mig ska det alltid vara värsta projektet hahahh. Om det är så att sömntåg finns.....Så missar tåget alltid att stanna och plocka upp mig.

21 juni 2012

Så jag tillkallade förstärkning

Vart ska jag börja? Med tanke på att jag inte spenderat många timmar hemma sedan jag slutade jobba idag men nyss la mig pladask i sängen, ska jag berätta dagens händelse. Vi skulle fara och handla, tog med en cd skiva och skruvade upp volymen i bilen, vevade ner rutorna och gasade iväg emot obs. Vi virrade omrking inne på affären i cirka en timme, när vi en halv kundvagn senare kom fram till kassan. Väl framme la vi upp våra varor, och dom började blippas in, då jag efter ett x antal varors inblippande började fundera över vart min legitimation var, för att kunna handla på jobbkortet. Kön blev längre och längre, och jag började böka runt och svänga upp och ner på väskan fortare och fortare...då jag tillslut, förtvivlat insåg att jag hade glömt mitt legg. Aha så vad gjorde jag då? Jag började självklart förklara varför jag hade glömt min legitimation hemma, och undrade om dom inte kunde göra ett undantag och ringa mitt jobb för att mitt jobb skulle säga att jag faktiskt var jag och att jag jobbade där. Min diskussion om att jag var jag fungerade riktigt dåligt, och jag märkte hur kunderna bakom mig blev mer och mer irriterade och undrade vad fan jag höll på med. Jag log glatt emot dombakom mig (den glada människa som jag är) för att lugna ner kön bakom mig, men möttes endast av arga blickar.. Jag satte då plan B i verket och ringde  jobbet, förklarade att jag glömt min legitimation, att jag stod i kassan och stoppade upp hela kö-systemet..och att jag inte visste vad jag skulle göra, då min kära arbetskollega snällt sa "Det är sånt som händer, jag hoppar upp på vespan nu direkt. Där om 10. HAJJJ". Hanldningen resulterade i att min arbetskollega att fara med vespa från jobbet,att jag gjorde en köbildning inne på obs, och att jag jobbade över. Det ska vara jag som lyckas irritera och inkalla förstärkning för en enkel torsdags handling, ni vet...Jag




I really hate talking to myself

Jag hatar verkligen att prata med mig själv. Jag undrar vilka ni alla är som läser min blogg. Känner jag dig? Läser du bara för att? Vem är du, som läser just nu? Varför läser du? Hur hittade du hit?......Många frågor, förmodligen inte en kotte som vågar/vill/känner för o svara haha. Det skulle vara sjukt intressant om folk klev fram och komenterade någonting, så att jag vet att statestikssiffrorna inte ljuger. I really hate talking to myself. Nu lägger jag min bloggg-karriär på hatthyllan fram tills ni vågar kliva fram, kära/okära/hemliga bloggläsare.


Kalla mig poeten

För ibland är det svårt att komma på
Vilken väg det är, som man egentligen vill gå,
När man tänker och tänker men inte vet endå,
Vem är det som ska berätta vart det är man ska gå, då?

Ibland får jag världens tänkar attacker. Attackerna kan hålla i sig så länge att jag inte kan sova. Jag befinner mig för tillfället i en tänkar attack. Ni vet då man tänker så mycket på allt plus lite till att alla tankar blir ett virrvarr? Ah, just precis...Där befinner jag mig.Dom kommer alltid smygandes på natten, framförallt dom kvällar som jag verkligen behöver sova för att jag ska upp tidigt dagen efter. Ibland är det dom beslut man ska ta själv, som är dom svåraste att besluta. Önskar ibland att jag kunde överlåta vissa av mina livsbeslut åt någon annan, for real. 





20 juni 2012

Felparkeringen skapade ett jävla liv

Jag är en person som blir sjukt glad över små saker. Det behöver inte vara någonting stort eller värsta grejen, små saker utöver det vanliga gör mig lika glad som en taggad ko som ska ut på grönbete efter en alldelles för lång tid i ladan (haha) . Som idag, var jag sjukt less på alla mina skivor i bilen, så jag bestämde mig för att bränna en ny. Så, jag brännde en ny....och dagen blev genast mycket bättre. Älskar nämligen att gasa omkring och pumpa musik, sjunga högt när ingen hör, för att sedan skratta åt mig själv och tänka "tur att jag är själv i bilen" när jag sitter och ylar alldelles för högt. Idag var jag förbi bästa skåningen med familj och fikade. Lilla loie blir ett idag. Det känns så sjukt att det var 1 helt år sen jag stampade in på BB och undrade vart loie var  för någonstans, (han låg förövrigt i sängen under täcket, men så liten som han var såg jag honom inte) Tiden går så fort, vissa dagar alldelles för fort. Förövrigt....

Blev det han även bli ett jävla liv innan jag hade fikat klart, då jag tydligen hade parkerat min bil på någons parkering. Människan (som hade kämpat sönder, och ringt alla möjliga organisationer för att få reda på vem ägaren på bilen som hade parkerat på hans plats var, vilken är min pappa) Omedvetandes skapade jag alltså ett jävla liv, då ägaren ringde pappa, och pappa ringde mig och undrade vad jag höll på med.. Han nojjade upp sig för att bilen står på honom, och frågade om jag inte hade pengar för att parkera som en normal människa. Jag som endast såg att parkeringen var ledig, hade såklart bara parkerat och inte kollat om den var förhyrd eller inte. Som tur var han jag gasa ifrån parkeringen innan det uppstod några större incidenter. Nu är jag hemma, nu ska jag se film o sen sova...Imorgon väntar jobb, och resten av veckan/helgen väntar jobb....








Pay no attention to those


 Pay no attention to those who say it can´t be done.
That´s just their option. It´s not your reality.

Sjukt hur kreativ man kan vara...ibland

När jag får för mig någonting som jag vill ändra i lägenheten, ser jag plötsligt hur en sak jag vill ändra blir två, två saker bli tre, and so on! Oftast resulterar mitt tänkande i att jag i slutändan av tänkandet har en helt ny lägenhet, men men tanke på att alla affärer var stänga igår då jag påbörjade mitt projekt, fick jag nöja mig med dom saker jag faktsikt har.  Igår började jag min ommöblering i sovrummet...När jag hade dragit ut sakerna från sovrummet, insåg jag plötsligt att jag hade planerat att möblera om, men jag hade ingen plan på hur jag ville möblera? Smart tjej. Jag gick iväg, kokade kaffe, tänkte en stund och gick sedan tillbaka och påbörjaede möbleringen. Med tanke på att mitt sovrum endast går och möblera på 1-2 olika sätt, blev den enda ommöbleringen jag gjorde i sovrummet att flytta sängen till en annan sida av sovrummet, och vet ni vad? Den lilla förändringen gjorde en sjukt stor förändring, jag aldrig sovit så gott som jag gjorde inatt. Hursomhelst, då jag gjort det, började jag dammsuga, torka golven, byte gardiner i sovrummet och tvrummet, och flyttade alla lila saker i sovrummet till tvrummet. Plötsligt hade jag gjort om mitt svart/röda tvrum till ett lila istället. Sjukt hur kreativ man kan vara ibland. Idag är min enda lediga dag på veckan, har en del "måste göras" som jag skjutit upp, så det ska jag ta tag i. Har fortfarande kvar sifferdjungelsprojektet, har jag sagt att jag inte gillar siffror? Nu, kaffe..Sen påbörja projekt 1, sen 2, sen 3, and so on..... Ibland är dagarna för korta och planerna för många, feel me?


18 juni 2012

Humlefäktning i lägenheten

Jag har sagt det förrut och jag säger det igen, det dyker alltid upp någonting även om jag endast sitter och stirrar rakt fram. Ikväll när jag satt som en lugn och sansad människa, hörde jag någonting som brummade. Min instinkt sa mig att det var en humla, så jag kollade bakom mig och där var den. Stor som ett matskedsmått flög den omkring i min lägenhet. Med tanke på att jag ramlade på en humla och fick den i ögat när jag var liten när jag gjorde cirkuskonster på en trampett..... (ja det är sant), blev jag självklart hysterisk. Jag visste inte vart jag skulle springa/gå eller gömma mig..fram tills jag såg min fitness-tidning. Jag rullade ihop tidningen, och väntade att den (humlan) skulle sätta sig. Den flög till mitt fönster och försökte fly ut, men jag kom hack i häl efter den med min tidning i högsta hugg. Med tanke på att jag förmodligen var räddare än humlan, kastade jag tidningen rädd som satan, men missade. Humlan blev mer och mer förbannad, och började brumma mer och mer, och jag blev mer och mer rädd att den skulle få ett ilsket utbrott och flyga och attakera mig. Tillslut, jagade jag ut den ur min lägenhet och smällde igen balkongdörren, så att den inte (ilsken som den var) skulle hämta sina humlekompisar. Puhhhhhhhhh....Kommer hädanefter alltid stänga, låsa och bomma igen min balkongdörr så inga humlor någonsin har chansen att flyga in hos mig.


Livsnjutare

Slutade jobbet kl tre, drog och hämtade upp en kär vän, & vi drog vidare till en strand där jag spenderade mycket tid när jag var mindre. Det är helt sjukt vilken lugnande inverkan vatten kan ha på en. Det yrväder som jag vanligtvis brukar vara blev plötsligt lugnare än lugnet själv, vilken verkligen inte hör till vanligheten. Blev sömnfärdig under bilresan hem och jag kände mig som ett litet barn som endast ville lägga mig i baksätet och sova. Drog förbi farmor en stund och hälsade på, och nu är jag hemma. Känner mig sjukt trött, så ikväll blir det en tidig kväll. Tänkte lägga mig... typ nu.

Ni vet känslan som uppstår

Ni vet känslan som uppstår när man just precis har lagt sig ner och ska sova, och sen kommer på att man glömt bort att bortsta tänderna, eller kommer på någonting annat som man måste göra, typ äta? Jag skulle somna, men när jag väl försökte varva ner och låg i sängen och stirrade upp i taket, insåg jag att jag självklart att jag var hungrig. Jättehungrig. Min magkänsla sa mig att om jag inte skulle gå och äta, skulle jag inte kunna somna. Så jag var självklart tvungen att kliva upp och äta. Jag tänkte gå och käka upp mitt älsklingsglasspaket som ligger i frysen och säger: ät mig! , men insåg snabbt att det var ovärt med tanke på att jag var hungrig, så jag klev upp och kokade kantarellsoppa. Nu ska jag upp om fem timmar...Men. jag är mätt och känner ingen stress (med tanke på att jag alltid sover få timmar om natten) Jag har överseende om ni bloggläsare blir stressad av mitt hetsiga liv!!! Om jag inte var jag och läste min egen blogg skulle jag bli sjukt stressad av vissa inlägg, haha. Det är inte lätt för er som inte är van att leva ett så hetsigt liv, med hungerkänslor så man inte kan sova & kantarellsoppa mitt i natten. Nu sitter jag såhär, som ni ser på bilden nedan och ylar på balkongen...Nej, hah för tillfället gör jag inte det.... (dör av skratt för mig själv för det likagärna hade kunnat vara så att jag faktsikt gjorde det!) Jag ligger i sängen, mätt, och ska gå och lägga mig. Bättre sent än aldrig, right? Godnatt alla mina hemliga bloggläsare som aldrig vågar klia fram och komentera en rad eller två. Nu ska jag sova, på riktigt.


17 juni 2012

Hej bloggen och ni som läser

Nu var det ovanligt lång tid sedan sist jag skrev, jag kan inte påstå att det inte har hänt någonting sen sist med tanke på att det alltid händer saker i mitt liv, även om jag endast sitter och stirrar på en stol. För att göra en lång historia kort, har jag spenderat helgen med att: vara på båten(arna), rökt vattenpipa, slagit sönder en blomkruka, legat och skrattat så hysteriskt så både jag och personen jag skrattade med, fick kippa efter andan (älskar våra skraattattacks-anfall). sovit för få timmar (ingen ovanlighet,men) fått träningsvärk, och haft översvämning, ringt skatteverket för att få reda på att det enda kravet för att få tillbaka skatten innan midsommar var att fylla i kontonumret (någonting som jag självklart inte gjort).... Detdär var en kort förklaring på en lång helg, typ. Imorgon börjar mitt sommarschema, jag känner mig sjukt peppad faktiskt, tur att jag gillar mitt jobb annars hade det nog inte varit så lätt att jobba hela sommaren. Nu ska jag bränna en skiva som jag ska pumpa imorgonbitti när jag gasar till jobbet, och sen sova.


I´d rather have


14 juni 2012

Aceton och olja, olja och aceton

Har spenderat dagen med olja och aceton, och aceton och olja! Om vartannat...Fick huvudvärk av acetonlukten och det blev oljespår över halva hallgolvet. Det ska ju inte gå lätt när jag sätter igång och börjar böka med mina projekt. Hade även 3 personer med hjälpande händer, som försökte fixa med projektet jag startat. Jag kan meddela, att vi startade i eftermiddags...och det är inte klart än, på långa vägar. Bättre lycka nästa gång...med våra händer och vår tång. Heheeee Imorgon far mini-me till sitt andra hem för en längre tid, kommer bli sjukt tomt, kommer sakna honom jättemycket, men....I need to work myyyyyyy assssss offfff för o överleva i sommar. I do it for us.



Bästa avslutet på onsdagskvällen

Med en kär vän.

12 juni 2012

Siffer och uppskattninsdjungeln

En sak jag hatar med att bli vuxen..Eller okej, vara vuxen, eller ja framstå som vuxen, ni fattar.... är dethär med papper och siffror, och framförallt, att uppskatta hur mycket pengar man kommer få in under året Jag tror inte att det finns någon som blir så förvirrad och galen av alla dessa papper som jag, speciellt bostadsbidragspapper. Hur ska jag kunna uppskatta ett belopp som jag kommer få ut under ett år? då jag inte vet hur mycket jag kommer jobba varje månad, och absolut inte har någon som helst koll på hur mitt jobbschema kommer se ut nästkommande månad. Jag hatar verkligen att sitta och uppskatta pengar som jag inte vet om dom kommer existera eller inte, eller uppskatta mindre pengar än lönen jag faktiskt får in, för att sedan kanske bli återbetalningsskyldig om jag råkat jobba för mycket. När man väl sätter sig och börjar räkna i denhär sifferdjugeln av siffror, uppskattningar, och inkomster..blir man inte direkt på bra humör. För första gången är jag så irriterad att det nästan (observera nästan) ryker ur öronen på mig. Kan någon hjälpa mig iväg från denna sjuka siffer & uppskattningsdjungel!! Ikväll förstod jag varför jag alltid hatat matte......


I´ll remember you


Nu ligger hela mitt köksskåp på köksbordet

När det är kväll brukar folk gå på och lägga sig...Själv får jag städ attack ryck.  Jag börjar alltid se saker som jag borde göra som jag egenltigen borde ha gjort på dagen. Som nu ikväll, tittade jag emot mitt köksskåp som jag har tänkt rensa ut varje dag i cirka 2 veckor. Eller okej, varje dag i typ ett halvår. Dörren stod på halvklänt, och ju mer jag kikade in i köksluckan och såg alla saker som låg där och stirrade på mig och sa "rensa ut mig" kände jag hur jag mer blev och mer irriterad. Det slutade med att jag drog fram hela skåpet i, började rensa ut lite papper..För att sedan inse för mig själv att rensningen skulle ta hela natten, så jag gick därifrån. Nu ligger hela mitt köksskåp på köksbordet, så sjukt onödigt gjort av mig, men på något sätt bra endå. Nu kommer jag måsta rensa bort alla saker från köksbordet imorgon. Nu, sova..Imorgon, träning och APT.



11 juni 2012

Semesterresa blev jobbresa

Imorse när jag vaknade, vaknade jag upp av ett sms "du behöver inte stressa idag =) " Nähä? tänkte jag och tankeverksamheten gick upp till 2324 varv i sekunden.Vad var det jag hade missat nu då? Var det någon som hade skickat sms till fel person, och smset egentligen skulle till någon annan än mig? Självklart var jag tvungen att kolla upp vad det var frågan om, med tanke på att jag hade planerat att åka på semester idag. Så jag lyfte upp telefonen och ringde upp och frågade vad det var frågan om. Tydligen skulle jag jobba idag. Jag har koll på att jag stundtals är riktigt förvirrad, men så förvirrad att jag glömmer bort att jag ska jobba är jag inte. Jobbpass har jag alltid koll på no matter what...(förutom idag, då passet inte var inlagt i mitt schema) Jag och Theo hade egentligen planerat att fara på mini-semester idag, men så hamnade jag på jobbet! Semesterresan blev därför inställd och blev istället en jobbresa, och nu sitter jag på jobbet med kaffe i högsta hugg like always. Tänk vilken tur att vi inte drog och semestrade redan imorse!! Det hade kunnat upptstå problem om vi redan hade packat våra väskor och dragit.


But they are


Du har inte en aning

Man ska inte släppa in människor i sitt liv för fort, men det ska heller inte ta för lång tid. Alla människor som vi anförtror oss åt kan svika,och då spelar tiden vi stått varandra nära ingen roll.  Är det då bättre att inte anförtro sig åt någon för att slippa bli sviken? Personerna som sviker kan till och med vara människor som vi inte ens i vår vildaste fantasi trodde kunde svika oss. Det är oftast dom sveken, som bränner som mest. Man vet aldrig vem man kan lita på, just därför är det bäst att inte anförtro sig åt någon annan sig själv vissa gånger.




10 juni 2012

Everything you say

 Arguing with a woman is like getting arrested.
Everything you say can and probably will be used against you.

I dont have a problem with caffeine

Har legat och stirrat

Har legat och stirrat på datorn i 30 minuter konstant....Jag har suttit och klickat mig igenom quotes. Quotes som jag verkligen känner igen mig i, just nu. Jag blir alltid lika fast när jag hittar en sida som har grymma quotes. Kan sitta hur länge som helst och klicka..Igår klickade jag mig igenom 103 stycken, innan jag kom på mig själv att klockan var för mycket och att jag egentligen skulle slutat strirra på quot´sen för längesen. Jag tror jag är quotes-beroende. Jag har slitit mig från hemsidorna nu iallafall. Kände att det var dags att göra nåonting annat för en stund. Nu ska jag dricka te, och sen sova.
I love those random memories that make me smile,
No matter whats going on in my life
 

9 juni 2012

Chase your dreams


There's no one that can tell you how many miles you have to run
to chase your dreams. But everything that matters is: that you never quit.

Den enda kärlek jag tror på


Är den obeskrivligt starka kärlek jag känner för min son.
Obeskrivlig kärlek..Idag, igår, imorgon och föralltid.

8 juni 2012

Bygg aldrig upp förväntningar

Jag vaknade imorse av att ett kommun nummer ringt mig. Självklart började jag tagga för mig själv och tänkte att det var något av jobben som jag hade sökt. Jag satte på kaffekannan och försökte få bort denhär "morgonrösten" man alltid har på morgonen. Ni vet den hesa, trötta, som låter att man är förkyld och pollenallergisk på samma gång? Iallafall så pratade jag i telefon med en vän (för att försöka få bort morgonrösten) drack kaffe och taggade upp mig själv för att ringa tillbaka till kommun numret som hade ringt mig. När jag ringde upp telefonnumret, möttes jag av någonting som lät som en telefonsvarare... sen blev det tyst. Jag förstod efter 5 sekunders betänketid att det som svarade inte var någon telefonsvarare, det var en riktig person som satt och väntade på att jag skulle säga någonting. Det första jag sa när jag förstod att det faktiskt satt en människa och väntade på att jag skulle prata var "Alltså, du låter som en telefonsvarare!!! Jag trodde jag kommit till en telefonsvarare!!!!! " Jag möttes av ett hysteriskt skratt av personen i andra luren. När jag märkte att vi var på samma humor nivå började jag såklart as garva också, och 50 procent av tiden som vi kommunicerade med varandra bestod av skratt i den ena telefonänden. Hur som helst så var det nummer som jag ringde upp kommunal och ingt jobb, och dom ville prata om kommunal and so on...Bygg aldrig upp förväntningar, även om dom är realistiska...Hhehe, nu kaffe..sen jobb!


Jag har en plan

Jag har en plan. En plan som jag är så sjukt exalterad och taggad på, att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Älskar dessa extra livskickar jag får, som idag. Jag hoppas att allting går som jag vill. För dethär är verkligen någonting jag vill. Det kommer ta ettt tag, men det kommer vara värt det. Hur som helst så har jag och theo varit ledig och haft kvalitetstid tillsammans. Jag har inte känt någon stress över jobb, pengar, skola, eller någonting annat utan endast varit tillsammans med Theo. Jag älskar när jag känner att jag kan vara helt ledig och inte har 104 projekt som jag måste fixa innan jag kan känna lugnet. Idag var vi och hälsade på farmor, käkade plättar och myste. Jag blev såklart jättehetsig och ville göra flera saker samtidigt (laga mat och sitta i solen samtidigt) så jag satte mig på fönsterkarmen och solade. Såklart lutade jag mig lite väl mycket och höll på och ramla ut genom fönstret. Det hade varit så myckt min tur att ramla ut alltså. Tur att jag hade turen med mig idag. Snart hoppar jag på jobbschemat, minns inte sista sommaren jag var ledig och inte jobbade? Förra sommaren spenderade jag på 3 olika arbetsplatser, i år kommer jag endast befinna mig på en. Det kommer bli skönt att inte vakna upp o yra omkring på olika ställen var och varannan dag. Nu ska jag sova, imorgon är en ny dag.



Everytime I say "I´m done...
I always find myself trying again

4 juni 2012

People will never forget


People will forget what you said and people will forget what you did,
But people will never forget, the way you made them feel

3 juni 2012

Finns alltid hemma och väntar på mig

En av dom bästa presenter jag har fått. Finns alltid hemma och väntar på mig blåsiga dagar som idag, med öppen dragkedja ligger den och väntar att jag ska hoppa in i den..Hehee! Snart ska jag och bästa elin ha jumpsuit kväll (med tank på att hon köpte en till sig själv, och en till mig)Vad en sån nu innehåller ska vi planera inom en snar framtid, den lär ju innhålla sjukt myckt skratt med tanke på att även om vi sitter och stirrar på varandra i varsin jumpsuit eller är ute på klubben och dansar omkring är skrattnivån lika hysterisk oavsätt vad vi gör. Hur som helst... Har aldrig varit med om något mysigare klädesplagg än min onepiece. XXXXX mys